Έρχεται νέο ηλεκτρικό SUV από την Mazda

Mazda MX-30 R

Η εταιρεία της Χιροσίμα ετοιμάζει το υβριδικό Mazda CX-70 για το 2024, και επιφυλάσσει για τον αμέσως επόμενο χρόνο ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα διαδεχθεί το ΜΧ-30.

Το νέο CX-70 θα έχει plug-in υβριδική τεχνολογία (PHEV), ενώ από πλευράς διαστάσεων θα φιλοξενεί μόνο δύο σειρές καθισμάτων - σε αντίθεση με το CX-90. Τα CX-70 και CX-90 έχουν ακριβώς τις ίδιες διαστάσεις, αλλά το πρώτο είναι πενταθέσιο και το δεύτερο μπορεί να χωρέσει στο εσωτερικό του έξι ή και επτά επιβάτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κατά συνέπεια, όταν λανσαριστεί το νέο CX-70 θα διαθέτει το ίδιο plug-in hybrid σύστημα κίνησης του CX-90: στο επίκεντρό του βρίσκεται η μονάδα βενζίνης 2.5 λίτρων, που συνεργάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα για να αποδίδουν συνδυαστικά 323 ίππους σε όλους του τροχούς – μέσω του συστήματος τετρακίνησης και του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων υγρού συμπλέκτη.

Η μπαταρία του συστήματος, μεγέθους 14,8 kWh,εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία περίπου 40 χιλιομέτρων. Όλα αυτά έρχονται μετά το εξαιρετικό εμπορικό ξεκίνημα του CX-90, το οποίο ξεπέρασε σε πωλήσεις το απερχόμενο CX-9.

Εν συνεχεία, μετά το υβριδικό CX-70 θα περιμένουμε από τη Mazda το 2025 -ξεκινώντας από την αγορά της Βόρειας Αμερικής- ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα αποτελέσει τον διάδοχο του ΜΧ-30.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο αυτό θα αποκτήσει το όνομα ενός από τα υπάρχοντα SUV, και πιθανότατα θα έχει αρκετή περισσότερη αυτονομία από το ΜΧ-30, ενώ θα ακολουθήσουν το δεύτερο μισό της δεκαετίες και άλλα EV από τη Χιροσίμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ