Παρουσιάστηκε το νέο Mazda CX-90 (video)

Mazda CX-90 2023 1

Το νέο μεγάλο SUV τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας της ιαπωνικής εταιρείας, προσφέροντας χώρους και πολυτέλεια.

Η Mazda παρουσίασε σήμερα το νέο CX-90 που προορίζεται για την αγορά της Βορείου Αμερικής, ενώ αργότερα μέσα στην χρονιά θα κάνει την εμφάνισή της και η έκδοση προδιαγραφών Αυστραλίας.

Mazda CX-90 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχεδιαστικά, το νέο μεγάλο SUV της Mazda ακολουθεί τα σύγχρονα μοτίβα της εταιρείας, με έντονες καμπύλες και ανάγλυφες επιφάνειες, καθώς και μακρύ καπό. Η εικόνα του ενισχύεται από τροχούς μεγάλης διαμέτρου 21 ιντσών.

Το νέο Mazda CX-90 εφοδιάζεται με τον ισχυρότερο βενζινοκινητήρα που κατασκεύασε ποτέ η ιαπωνική εταιρεία, καθώς και με ένα εξίσου ισχυρό επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης, με σκοπό να προσφέρει μια ισχυρή εναλλακτική στην κατηγορία των μεγάλων πολυτελών SUV. Την βάση αποτελεί η νέα πισωκίνητη πλατφόρμα που υποστηρίζει και συστήματα τετρακίνησης.

Mazda CX-90 8

Ο ισχυρός 6κύλινδρος σε σειρά υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας των 3,3 λίτρων σιγοντάρεται από ήπια υβριδικό σύστημα 48 Volt και αποδίδει 346 ίππους και 500 Nm ροπή. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και σύμφωνα με την Mazda μπορεί, ανάλογα το φορτίο και τις συνθήκες, να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για ορισμένα χιλιόμετρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από την άλλη, το Plug-in Hybrid σύστημα κίνησης αποτελείται από έναν 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης 2,5 λίτρων, ένα ηλεκτρομοτέρ και μία μπαταρία χωρητικότητας 17,8 kWh. Ο συνδυασμός αποδίδει 329 ίππους και 500 Nm, και εφοδιάζεται με αυτόματο σασμάν οκτώ σχέσεων. Προς το παρόν, τα στοιχεία για την ηλεκτρική αυτονομία και την φόρτιση, δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

Mazda CX-90 4

Ανεξάρτητα από την έκδοση που θα επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής, η ισχύς θα περάσει πρώτα από τους πίσω τροχούς και σε περίπτωση απώλειας της πρόσφυσης, η μετάδοση θα στείλει δύναμη και στους εμπρός τροχούς.

Στο 7θέσιο εσωτερικό με το μεγάλο πλάτος, ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη των 12,3 ιντσών για το σύστημα πλοήγησης και πολυμέσων, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και φυσικά τα επιλεγμένα vegan υλικά. Ο εξοπλισμός άνεσης, ασφάλειας και συνδεσιμότητας είναι πλήρης, ενώ δεν απουσιάζει και η λειτουργία «See-Through View» που βοηθά στο παρκάρισμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ