Έρχεται η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Mercedes A-Class

Mercedes A-Class Electric

Η νέα πλατφόρμα MMA της Mercedes-Benz θα φέρει αλλαγές στην γκάμα και την προσθήκη ενός ηλεκτρικού 5θυρου χάτσμπακ.

Η δημιουργία της νέας πλατφόρμας MMA που προορίζεται για ηλεκτρικά μοντέλα, θα φέρει ανακατατάξεις στην Mercedes και θα λανσάρει μια νέα γενιά στοιχείων τεχνολογίας. Σύμφωνα μάλιστα και με το σχέδιο της εταιρείας να εισάγει ένα ηλεκτρικό μοντέλο σε κάθε κατηγορία έως το 2025, σημαίνει ότι ο αντικαταστάτης της A-Class από ένα αντίστοιχων διαστάσεων αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο δεν είναι μακριά.

Mercedes-Benz A-Class 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επί του παρόντος, το μικρότερο μοντέλο στην οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων EQ είναι το crossover EQA, μια ηλεκτρική έκδοση της GLA. Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα ηλεκτρικά της μάρκας, μαζί με τις EQB, EQC SUV και EQV, που χρησιμοποιούν μια τροποποιημένη εκδοχή μιας υπάρχουσας πλατφόρμας που σχεδιάστηκε για εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Με τη νέα όμως πλατφόρμα MMA, η Mercedes βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση και έτοιμη να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στις μικρότερες κατηγορίες, με ένα νέο ηλεκτρικό μικρομεσαίο χάτσμπακ.

Αναμφίβολα, η νέα “EQ A-Class” θα εφοδιάζεται με τα μικρότερα πακέτα μπαταριών που μπορούν να συνδυαστούν με τη νέα πλατφόρμα. Ωστόσο, η βελτιωμένη απόδοσή τους, σε συνδυασμό με το μειωμένο βάρος και την μελετημένη αεροδυναμική απόδοση, είναι σίγουρο ότι θα προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία από το ηλεκτρικό SUV EQA που υπάρχει στην αγορά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα χαρακτηριστικά της νέας πλατφόρμας θα χαρίσουν μία ευρύχωρη καμπίνα, μιας και δεν θα υπάρχει κεντρικό τούνελ μετάδοσης, ενώ το χαμηλά τοποθετημένο πακέτο μπαταριών θα φροντίσει για χαμηλό κέντρο βάρους και σωστή κατανομή του.

Mercedes-Benz A-Class 4

Τέλος, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το νέο μοντέλο θα δώσει έμφαση και στην πολυτέλεια, υποστηρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη νέα στρατηγική της γερμανικής εταιρείας. Έτσι, καθώς η Mercedes θα περιορίσει την παρουσία της στις compact κατηγορίες με τέσσερα μοντέλα, θα φροντίσει αυτά που έχει στην γκάμα της να φέρουν τεχνολογία και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή μοντέλα στη γκάμα της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ