Αυτή η Alfa Romeo πουλήθηκε για μισό εκατομμύριο ευρώ -Ποιος την κατασκευάσε

Totem GT Electric

To restomod-έργο τέχνης της βενετσιάνικης Totem Automobili, που ειδικεύεται στη σύγχρονη κατασκευή κλασσικών Alfa Romeo, προσφέρεται ως αμιγώς ηλεκτρικό 590 ίππων ή με κινητήρα V6 απόδοσης 620 hp.

Καθένα από τα αντίτυπα αυτά, που κοστολείται σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ (490 χιλιάδες ευρώ τιμάται η θερμική και 460 χιλιάδες η ηλεκτρική), έχει τη δική του ονομασία. Πριν από λίγο καιρό πουλήθηκε το πρώτο θερμικό αντίτυπο, με την ονομασία Artemide, και τώρα πουλήθηκε στη Villa d'Este το επόμενο ηλεκτρικό - με το επίσης ελληνικό όνομα Armonia.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με πηγή έμπνευσης την Alfa Romeo GT Tipo 105, η GT Super της Totem ενσωματώνει την κλασσική σχεδιαστική φιλοσοφία της εταιρεία του Τορίνου και τα συνδυάζει με μοντέρνα στοιχεία όπως το αμάξωμα από ανθρακονήματα, τα LED εμπρός κυκλικά φωτιστικά σώματα, τα φρένα της Brembo και την ψηφιακή οθόνη πολυμέσων 3,5'' στο εσωτερικό με χάρτες της Google και Bluetooth.

Επίσης, το εσωτερικό περιλαμβάνει ανθρακονημάτινα καθίσματα της Sabelt με επιλογή επενδύσεων από κάθε αγοραστή, πληθώρα από δερμάτινες επιφάνειες και πολλές άλλες λεπτομέρειες από ανθρακονήματα στο ταμπλό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ηλεκτρική έκδοση GT Electric προσφέρει 590 ίππους που εξασφαλίζουν επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα προσεγγίζει τα 220 km/h. Το χαμηλό βάρος των ανθρακονημάτων συμβάλλει σημαντικά σε αυτό, όπως και στην αυτονομία που χαρίζει η μπαταρία των 81 kWh. Αυτή κυμαίνεται στα 520 χιλιόμετρα με κάθε πλήρη φόρτιση (κατά WLTP).

Η έκδοση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης πυροδοτείται από τον V6 twin-turbo των 2.9 λίτρων από τη Giulia Quadrifoglio. Επιταχύνει τη GT Super στα 0-100 km/h σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα, και μέχρι τα 250 km/h τελικής ταχύτητας. Ο κινητήρας αυτός συνδυάζεται -κλασσικά- με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, που μετατίδει τη ροπή στους πίσω τροχούς μέσω μπλοκέ διαφορικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το αντίτυπο που βλέπετε, την Armonia, o αγοραστής επέλεξε ένα εκλεπτυσμένο μπλε χρώμα τριών στρώσεων, καθώς και την αφαίρεση των προφυλακτήρων. Στις προαναφερόμενες τιμές των αυτοκινήτων δεν περιλαμβάνονται όλα τα εξειδικευμένα εξαρτήματα που επιλέγει ο κάθε αγοραστής.

«Η διαδικασία κατασκευής αυτών των έργων τέχνης -όπως μου αρέσει να τα αποκαλώ- απαιτεί τεράστια προσπάθεια, δεν είναι εύκολη, και είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μου», είπε ο Riccardo Quaggio, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Totem Automobili.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ