Νέα αύξηση τιμής του Tesla Model 3 στην Ελλάδα. Πόσο κοστίζει;

Tesla Model 3

Για μια ακόμη φορά μέσα στη χρονιά η Tesla αύξησε την τιμή του Model 3, του πιο δημοφιλούς της μοντέλου στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν ένα μήνα η τιμή της αρχικής έκδοσης του Tesla Model 3, Standard Range Plus, είχε αυξηθεί κατά 2.000 ευρώ και είχε φθάσει τα 47.990 ευρώ. Πλέον, η Tesla αύξησε περαιτέρω αυτή την τιμή στα 48.590 ευρώ, ενώ παράλληλα έβγαλε και από την ονομασία της έκδοσης το «Standard Range Plus».

Έτσι, μετά από την αύξηση τιμής, το κόστος του Tesla Model 3 όπως ονομάζεται η αρχική έκδοση, με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» να φθάνει πλέον στα 42.712 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Tesla Model 3

Σε ό,τι αφορά στις δύο υπόλοιπες διαθέσιμες εκδόσεις του Tesla Model 3, το κόστος παραμένει χωρίς κάποια διαφορά και έτσι, το Model 3 Long Range τιμάται στα 54.990 ευρώ, ενώ η τιμή του Model 3 Performance φθάνει στα 60.990 ευρώ.

Ένα ακόμη σημείο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η Tesla κατάφερε να προσδώσει περισσότερη αυτονομία στο αρχικό Model 3, αν και οι επιδόσεις του επιβαρύνθηκαν, χωρίς φυσικά το αυτοκίνητο να είναι «αργό».

Tesla Model 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, σύμφωνα πάντα με την αμερικάνικη φίρμα, το αρχικό αναβαθισμένο Model 3 μπορεί να διανύσει με μια πλήρη φόρτιση έως και 491 χιλιόμετρα, από 448 χιλιόμετρα που ήταν πριν, όμως η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί πλέον 6,1 δευτερόλεπτα, από 5,6 δευτερόλεπτα που ήταν πριν τις αλλαγές.

Σημειώστε τέλος ότι μικρή αναβάθμιση της αυτονομίας της πήρε η έκδοση Long Range φθάνοντας στα 614 χιλιόμετρα, όπως και η Performance (547 χιλιόμετρα).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ