Θα ανακαλέσει τελικά η Tesla τα αυτοκίνητά της;

Tesla Autopilot

Αντιδράσεις στο ανώτατο δυνατό επίπεδο έχει προκαλέσει στις Η.Π.Α. η σχεδόν αδιαφορία της Tesla να προχωρήσει σε ανάκληση των αυτοκινήτων της για over-the-air αναβαθμίσεις του Autopilot και να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των αρχών.

Ο αρμόδιος Οργανισμός για την Οδική Ασφάλεια στις Η.Π.Α., ο περίφημος NHTSA, ζητά νέες πληροφορίες από την Tesla για την αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος πλήρους αυτόνομης οδήγησης της μάρκας, το οποίο στις αρχές του Οκτώβρη η εταιρεία έδωσε τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» οι ιδιοκτήτες των αυτοκίνητων της σε beta (δοκιμαστική) έκδοση.

Όπως αναφέρουν τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, η νέα αυτή αναβάθμιση έρχεται ως συνέχεια μιας αντίστοιχης αναβάθμισης του Autopilot της Tesla τον Σεπτέμβριο, κατά την οποία πλέον το σύστημα μπορεί να διαγνώσει την ύπαρξη και οχημάτων έκτακτης ανάγκης (από τα φώτα τους) σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τις δύο νέες αυτές αναβαθμίσεις ο NHTSA καλεί την Tesla να προχωρήσει σε ανάκληση των οχημάτων της για να βεβαιωθεί για τη σωστή λειτουργία των αναβαθμίσεων, όπως απαιτείται βάσει νόμου για όλα τα οχήματα που πραγματοποιούν αναβαθμίσεις over-the-air που αφορούν και την ασφάλεια των επιβατών τους.

Tesla Autopilot

Σε περίπτωση που η Tesla δεν συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του οργανισμού μέχρι την 1η Νοεμβρίου, τότε θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο κοντά στα 115 εκατ. δολάρια.

Επίσης, ο NHTSA καλεί την Tesla να του δηλώσει πόσα και ποια οχήματα έλαβαν αυτές τις δοκιμαστικές αναβαθμίσεις, καθώς και να κατατεθεί μια πλήρη αναφορά των λόγων που γίνονται αυτές οι αναβαθμίσεις, αλλά και του τι ακριβώς αφορούν.

Tesla Model 3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης: Πώς η Tesla κάνει πειραματόζωα τους οδηγούς;

Θυμίζουμε ότι αυτή τη στιγμή ο οργανισμός διερευνά τις συνθήκες που συνέβησαν 12 ατυχήματα με αυτοκίνητα της Tesla στα οποία ήταν ενεργό το Autopilot και ρωτά την εταιρεία εάν αυτές οι αναβαθμίσεις σχετίζονται με αυτό.

Από τον περασμένο Αύγουστο οι Ομοσπονδιακές Αρχές του NHTSA έχουν ξεκινήσει έρευνα για το Autopilot της Tesla, ύστερα από μια σειρά ατυχημάτων που συνέβησαν με το σύστημα ενεργοποιημένο. Οι αρχές ερευνούν 765.000 Tesla στην Αμερική από το 2014 έως το 2021. Τα περισσότερα ατυχήματα συνέβησαν τη νύχτα και οδήγησαν σε 17 τραυματισμούς και 1 νεκρό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ