Αυτά είναι τα Toyota που θα συμμετάσχουν στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία «Παρίσι 2024»

Toyota Olympic

Η Toyota Hellas παρέδωσε τον επίσημο στόλο που θα υποστηρίξει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, από τις 16 έως τις 26 Απριλίου.

Η εταιρεία παρέδωσε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή 13 νέα εξηλεκτρισμένα οχήματα για την ασφαλή μεταφορά των αθλητών και των μελών της Επιτροπής. Ο στόλος που παραδόθηκε είναι σύμφωνος με την πολυτεχνολογική προσέγγιση της Toyota για την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας, προσφέροντας λύσεις χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων για την κάλυψη των διαφορετικών αναγκών για το ταξίδι από την Αρχαία Ολυμπία, διασχίζοντας την Ελλάδα έως και την Παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στο Καλλιμάρμαρο.

Μεταξύ των οχημάτων, βρίσκεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota, το bZ4X καθώς και το νέο Prius PHEV, το Toyota C-HR, ενώ για το τελευταίο σκέλος της λαμπαδηδρομίας στην Αθήνα και μέχρι την είσοδο του στο Καλλιμάρμαρο, το φουτουριστικό πρωτότυπο Toyota LQ θα είναι αυτό που θα συνοδεύσει την Ολυμπιακή Φλόγα στην τελετή παράδοσης για το «Παρίσι 2024».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota Olympic

Παράλληλα, η Toyota Hellas, στο πλαίσιο της λαμπαδηδρομίας, με υπερηφάνεια, θα παρουσιάσει μια σειρά από λύσεις μετακίνησης που έχει δημιουργήσει με στόχο να μετακινούνται οι άνθρωποι με τον πιο άνετο και βιώσιμο τρόπο, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς να μένει κανένας πίσω. Στη τελετή παράδοσης της φλόγας στο Καλλιμάρμαρο, θα βρίσκονται προϊόντα κινητικότητας τα οποία θα αξιοποιηθούν στο έπακρο και στο πλαίσιο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», από αθλητές, μέλη της επιτροπής, προσωπικό και εθελοντές.

Μεταξύ αυτών είναι τα αμιγώς ηλεκτρικά τρίτροχα C+walk, τα οποία διαθέτουν μέγιστη ταχύτητα 10 km/h και έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν τα άτομα με κινητικά προβλήματα να περνούν την καθημερινή τους ζωή πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια. Για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, η Toyota θα παρέχει επίσης το ηλεκτρικό μηχάνημα έλξης αμαξιδίων E-puller, το οποίο μετατρέπει ένα κλασικό μηχανικό αναπηρικό αμαξίδιο σε ηλεκτρική λύση κινητικότητας με μπαταρία, δίνοντας τους μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Toyota Olympic

H παράδοση του νέου στόλου πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στο Χαλάνδρι. Κατά τη διάρκεια της παράδοσης ήταν παρών ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Μανώλης Κολυμπάδης και o Πρόεδρος Επιτροπής Μάρκετινγκ κ. Νίκος Ιατρού καθώς και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Hellas κ. Hermann Riedl.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ