Ήρθαν στην Ελλάδα τα νέα Tesla Model S και Model X –Πόσο κοστίζουν

Tesla Model S

Η Tesla προσφέρει πλέον και στη χώρα μας τις νέες αρχικές εκδόσεις των Model S και Model X με τους 2 ηλεκτροκινητήρες και έως 634 χλμ. αυτονομίας.

Τον περασμένο Αύγουστο η Tesla λάνσαρε στην Ελλάδα τις ανανεωμένες εκδοχές των Model S και Model X, στις κορυφαίες όμως μόνο εκδόσεις τους Plaid, με τους 3 ηλεκτροκινητήρες των 1.020 ίππων.

Πλέον, η αμερικάνικη εταιρεία προσφέρει και τις εκδόσεις με τους 2 ηλεκτροκινητήρες των μοντέλων (Dual Motor), οι οποίες απουσίαζαν από την αγορά από τα τέλη του 2021, όταν και είχε σταματήσει η διάθεση των προ ανανέωσης Model S και Model X.

Tesla Model X
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα νέα μοντέλα προσφέρουν πολύ καλή αυτονομία (περισσότερη από τα Plaid) 634 χιλιομέτρων για το Model S και 576 χιλιομέτρων για το Model X, ενώ έχουν εκρηκτικές επιδόσεις με 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 και 3,9 δευτερόλεπτα αντίστοιχα.

Τιμολογιακά, στην Ελλάδα το Tesla Model S Dual Motor κοστίζει 118.990 ευρώ, όντας έτσι φθηνότερο κατά 25.000 ευρώ συγκριτικά με την έκδοση Plaid. To Model X Dual Motor τιμάται στα 126.990 ευρώ και είναι 20.000 ευρώ πιο φθηνό συγκριτικά με την έκδοση Plaid των 1.020 ίππων.

Tesla Model S

Επιπλέον των παραπάνω, για πρώτη φορά η Tesla δίνει τη δυνατότητα στον αγοραστή του μοντέλου να τα αποκτήσει με κανονικό τιμόνι και όχι με το «κομμένο» τύπου Yoke που ήταν διαθέσιμα σήμερα. Μάλιστα, η αλλαγή αυτή μπορεί να γίνει και στα υπάρχοντα Model S και Model X.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, τα Plaid μοντέλα αναγνωρίζονται από τα Dual Motor λόγω των κόκκινων δαγκανών των φρένων, αλλά και από την ολόκληρη αναγραφή του ονόματος της «Tesla» αντί του λογότυπου της εταιρείας πάνω στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Σύμφωνα με τη φίρμα, όποιος παραγγείλει σήμερα στην Ελλάδα κάποιο εκ των Tesla Model S και Model X Dual Motor, τότε θα το έχει παραλάβει μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.

Tesla Model S

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ