Τι κοινό έχει ο Verstappen με τους Senna, Prost, Piquet;

Max Verstappen Champion

O Max Verstappen κατέκτησε την περασμένη Κυριακή το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2021, μετά από μία επική μάχη που κράτησε δέκα μήνες και απλώθηκε σε 22 αγώνες.

Ειδικά ο τελευταίος, είχε στοιχεία θρίλερ, είχε αμφιλεγόμενο φινάλε, είχε έκβαση που έφερε αλλαγή φρουράς στο θρόνο του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ. Με αυτή τη νίκη, ο οδηγός της Red Bull ανακηρύχθηκε πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Όμως στην πορεία, πέτυχε και κάποια άλλα πράγματα. Έγινε ο πρώτος οδηγός που κατέκτησε τον τίτλο χρησιμοποιώντας κινητήρα της Honda μετά από τρεις ολόκληρες δεκαετίες! Ο προηγούμενος ήταν ο Ayrton Senna, το 1991.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αφού αναφέραμε τον αείμνηστο θρύλο του βολάν, τους Verstappen, Senna αλλά και τους Alain Prost και Nelson Piquet, του ενώνει ένα κοινό γνώρισμα: και οι τέσσερις, κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Formula 1 χρησιμοποιώντας κινητήρες της ιαπωνικής εταιρείας.

Συγκεκριμένα, ο Piquet Sr ήταν ο πρώτος της «ήρωας» κατακτώντας το πρωτάθλημα οδηγών το 1987, τρέχοντας με τα χρώματα της Williams-Honda.

Έπειτα η ιαπωνική εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις της με τη McLaren, σε μία τετραετία τίτλων, ξεκινώντας το 1988 με τον Senna, συνεχίζοντας το 1989 με τον Prost κι έπειτα το 1990 και το 1991 με τον Ayrton που πήρε όλα τα πρωταθλήματά του σε συνεργασία με τη Honda.

Τριάντα χρόνια μετά και μάλιστα στη τελευταία σεζόν συμμετοχής της εταιρείας από την ασιατική χώρα, ο Verstappen έγινε ο τέταρτος πρωταθλητής της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ιδανικό τέλος μιας σχέσης που βοήθησε τη Honda να ανακτήσει την χαμένη της τιμή, μετά από την εφιαλτική συνεργασία με τη McLaren την περίοδο 2015-2018.

Μάλιστα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, η Honda παρέδωσε ένα ξεχωριστό τρόπαιο στον Ολλανδό πιλότο της Red Bull Racing. Το δικό της «arigato».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ