Γιατί ο Max Verstappen «ξεφορτώνεται» το Honda Civic Type R του; (video)

Honda Civic Type R 2021 Max Verstappen πώληση

Ο Max Verstappen, ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, έβγαλε προς πώληση το προσωπικό του Honda Civic Type R σε μια συμβολική τιμή, για καλό σκοπό.

Η απόφαση του Verstappen έρχεται μετά και την αποχώρηση της Honda από το κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας των τεσσάρων τροχών με το νέο παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 να μην δεσμεύεται πλέον εμπορικά με την ιαπωνική εταιρεία.

O Verstappen φυσικά δεν έχει την ανάγκη των χρημάτων που θα πάρει από την πώληση του Honda Civic Type R και βγάζει στο σφυρί το προσωπικό του αυτοκίνητο για φιλανθρωπικό σκοπό στην τιμή των 33.333 ευρώ, μια τιμή που συμβολίζει τον αριθμό «33» με τον οποίο ο Ολλανδός αγωνιζόταν στην F1 έως και φέτος. (διαβάστε περισσότερα εδώ) Από την επόμενη σεζόν ο πιλότος της Red Bull αποφάσισε να αγωνίζεται με τον άσο στη μύτη του μονοθεσίου του, όπως δικαιούται ως παγκόσμιος πρωταθλητής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα χρήματα από την πώληση του Type R θα διατεθούν στον μη κερδοσκοπικό και φιλανθρωπικό οργανισμό «Wings for Life» και η πώληση του hatchback της ιαπωνικής εταιρείας θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας «CarNext». Την αγγελία της πώλησης μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Όπως θα δείτε και στο video που ακολουθεί, ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 πραγματοποίησε έναν τελευταίο έλεγχο στο Civic του, το οποίο έχει μαζέψει ούτε λίγο ούτε πολύ 58.000 χιλιόμετρα στα χέρια του Verstappen με τον Ολλανδό να υπογράφει το ταμπλό του μοντέλου της Honda, χαρίζονται του έτσι επιπλέον συλλεκτική αξία.

To Civic του Verstappen φαίνεται να έχει δεχθεί και τροποποιήσεις με την ανακοινώσιμη ισχύ να φτάνει στους 370 ίππους σύμφωνα με την αγγελία, ενώ περίεργο είναι και το γεγονός ότι έχει καταχωρηθεί ως πισωκίνητο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πώληση του Civic θα πραγματοποιηθεί επίσημα στις 17 Δεκεμβρίου και από ό,τι καταλαβαίνουμε ίσως και να έχει τη μορφή δημοπρασίας αφού η ζήτηση για το προσωπικό αυτοκίνητο του νέου πρωταθλητή της F1 αναμένεται να είναι μεγάλη.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ