«Σήκωσε μανίκια» η Scuderia Ferrari (video)

Charles Leclerc

Μπορεί οι ομάδες της Formula 1 να έχουν μόνο δύο τριήμερα δοκιμών εξέλιξης με τα νέα τους μονοθέσια ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν, όμως έχουν απόλυτη ελευθερία να κάνουν δοκιμές με παλαιότερα μονοθέσια.

Συγκεκριμένα, με μονοθέσια διετίας, πράγμα που αναμένεται να αλλάξει τον επόμενο μήνα αφού λόγω των μεγάλων αλλαγών στους κανονισμούς, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού θα εγκρίνει τη χρήση και μονοθεσίων του 2021.

Προς το παρόν αυτό δεν επιτρέπεται και είναι κάτι που έφερε σύγχυση στο στρατόπεδο της Scuderia Ferrari. Οι Ιταλοί είχαν ανακοινώσει τετραήμερο τεστ στο Φιοράνο με τη χρήση περυσινού μονοθεσίου. Όμως την τελευταία στιγμή άλλαξαν πλάνα αφού συνειδητοποίησαν πως αυτό που θα έκαναν απαγορευόταν από τους κανονισμούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχασαν μία ημέρα δοκιμών αλλά τελικά βγήκαν στην πίστα, χρησιμοποιώντας την SF71H – το μονοθέσιο της σεζόν του 2018. Την Τετάρτη 26/1 την οδήγησε ο δοκιμαστής της Scuderia, Robert Shwartzman. Ο Ρώσος έκαναν 44 γύρους στην ιδιόκτητη πίστα του Φιοράνο.

Την Πέμπτη 27/1 ήταν η σειρά των επίσημων οδηγών να πατήσουν γκάζι. Ο Carlos Sainz βγήκε το πρωί με την παγωνιά και έκανε 59 γύρους, δηλαδή περίπου 176 χιλιόμετρα. Το απόγευμα ήρθε η σειρά του Charles Leclerc, που έκανε 48 γύρους στην ιταλική πίστα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμφότεροι είχαν και κοινό, αφού τηρώντας τις παραδόσεις, αρκετοί tifosi στέκονταν πίσω από τα συρματοπλέγματα της πίστας, παρακολουθώντας το κόκκινο μονοθέσιο να κάνει ατελείωτους γύρους. Σήμερα, Παρασκευή 28/1, επιστρέφει πίσω από το τιμόνι ο Shwartzman.

Παρότι το μονοθέσιο του 2018 δεν έχει καμία σχέση με αυτό του 2022, το τεστ αυτό χρησιμεύει για να βρουν ρυθμό οι οδηγοί, αφού έχουν περάσει 49 ημέρες από τον τελευταίο αγώνα του 2021. Το ίδιο ισχύει και για τους μηχανικούς.

Η Ferrari θα παρουσιάσει το νέο μονοθέσιό της στις 17 Φεβρουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ