On Sale Rally Team: Με το βλέμμα στο Ράλλυ Ακρόπολις (video)

On Sale Rally Team

Έχοντας ως πυξίδα κάποιες εντυπωσιακές εμφανίσεις και απολαμβάνοντας την υποστήριξη της On Sale, το πλήρωμα Κεχαγιάς-Κουζιώνης δηλώνει έτοιμο για τον εθνικό μας αγώνας.

Με σύνθημά της τη φράση "Nothing is Impossible" και με όπλα της την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα οργάνωση, αλλά και την άσβεστη δίψα και αποφασιστικότητα για εξέλιξη και διάκριση, η On Sale Rally Team στρέφει το βλέμμα της στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Ενόψει του κορυφαίου αυτού αγώνα, η On Sale Rally Team -με οδηγό τον Γιώργο Κεχαγιά και συνοδηγό τον Χρήστο Κουζιώνη- μας προσκάλεσε σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ζεστή εκδήλωση στη Βάρκιζα όπου είχαμε την ευκαιρία να συστηθούμε με την ομάδα, να μάθουμε για τους στόχους της, αλλά και να ενημερωθούμε για τις ενέργειες που έχει στην «ατζέντα» της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
On Sale Rally Team

Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου On Sale, ο οποίος πίστεψε από την πρώτη στιγμή στον Γιώργο Κεχαγιά και είναι ο άνθρωπος που έχει θέσει τις βάσεις για τη λειτουργία της πολλά υποσχόμενης ομάδας σε διεθνών προδιαγραφών επαγγελματικά πρότυπα.

On sale rally team
Γιώργος Κεχαγιάς/Νίκος Κωνσταντόπουλος
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Από την πρώτη ημέρα δημιουργίας της On Sale Rally Team, θέσαμε ψηλά τον πήχη. Στόχος μας είναι όχι μόνο να πρωταγωνιστούμε στους αγώνες που συμμετέχουμε, αλλά να βελτιώνουμε διαρκώς τον τρόπο λειτουργίας μας, ώστε να φτάσουμε στο επίπεδο των κορυφαίων διεθνών ομάδων. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι 6 ημέρες εκπαίδευσης με δύο κορυφαίους Ιταλούς οδηγούς ράλλυ, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ελλάδα ως καλεσμένοι της ομάδας μας. Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Γιώργος με τον Χρήστο βελτιώνουν διαρκώς τις επιδόσεις τους και έχουν πετύχει αξιοσημείωτα αποτελέσματα, οπότε έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος.

On Sale Rally Team

Η ομάδα αναμένει το νέο αγωνιστικό της αυτοκίνητο, ένα ολοκαίνουργιο Skoda Fabia RS 4ης γενιάς, με το οποίο ωστόσο δεν θα καταφέρει να «τρέξει» στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, μιας και η τσεχική μάρκα δεν μπορεί να παρέχει άμεσα το αυτοκίνητο στην ομάδα και παράλληλα δεν διαθέτει τα απαραίτητα ανταλλακτικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επομένως, οι Γιώργος Κεχαγιάς και Χρήστος Κουζιώνης θα συμμετάσχουν με το Skoda Fabia Rally2 evo, ένα επίσης ιδιαίτερα ικανό μοντέλο, το οποίο φέρει, άλλωστε, λίγες διαφορές με το νέο αυτοκίνητο που αναμένουν.

Η ομάδα On Sale Rally Team

Η ομάδα συστήθηκε στον κόσμο των αγώνων το 2021 με μια εντυπωσιακή παρουσίαση στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, Από τότε μέχρι σήμερα, έχοντας σταθερά ως οδηγό πίσω από το τιμόνι του Skoda Fabia Rally2 evo τον Γιώργο Κεχαγιά, έλαβε μέρος σε 12 χωμάτινα ράλλυ. 

Γιώργος Κεχαγιάς/Χρήστος Κουζιώνης
Γιώργος Κεχαγιάς/Χρήστος Κουζιώνης

Κορυφαία στιγμή της ομάδας υπήρξε η κατάκτηση της πρώτης θέσης ανάμεσα στα ελληνικά πληρώματα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021. Ταυτόχρονα, οι Γιώργος Κεχαγιάς και ο τότε συνοδηγός Μάριος Τσαούσογλου τερμάτισαν στην 19η θέση της γενικής κατάταξης, καθώς και στην 4η του WRC3, Παγκόσμιου Πρωταθλήματος με αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2 για ιδιώτες οδηγούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φέτος, η ομάδα βρίσκεται σταθερά μεταξύ των πρωταγωνιστών του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλι Χώματος, καθώς οι Γιώργος Κεχαγιάς και Χρήστος Κουζιώνης έχουν τερματίσει δύο φορές στην δεύτερη θέση (Ολυμπιακό Ράλι, Ράλι Φθιώτιδος), ενώ είναι διαρκώς ανάμεσα στα ταχύτερα πληρώματα των αγώνων που συμμετέχουν.

On Sale Rally Team

Η εξέλιξη της σεζόν 2023

Έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο της τη συνεχή βελτίωση, η On Sale Rally Team έχει διοργανώσει τρία διήμερα εκπαίδευσης για τους Γιώργο Κεχαγιά και Χρήστο Κουζιώνη.

Σε αυτό το πλαίσιο, στη χώρα μας ταξίδεψε αρχικά, φιλοξενούμενος της ομάδας, ο Ιταλός Simone Campedelli, ενώ εν συνεχεία στην Ελλάδα βρέθηκε δις, ο δύο φορές Πρωταθλητής Ιταλίας, Andrea Crugnola.

On Sale Rally Team
Γιώργος Κεχαγιάς/ Crugnola/ Χρήστος Κουζιώνης
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά από συνολικά 6 ημέρες εκπαίδευσης-δοκιμών (2 ημέρες ο Campedelli και 4 ημέρες ο Crugnola), αμφότεροι αναγνώρισαν το ταλέντο του οδηγού Γιώργου Κεχαγιά, καθώς και την επαγγελματική λειτουργία της On Sale Rally Team.

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, η αρχή της σεζόν συνοδεύτηκε με νίκη στο Ράλλυ Βοιωτίας (5 Μαρτίου), αγώνα που προσμετρούσε στο Κύπελλο Ράλλυ Χώματος. Η προετοιμασία ενόψει της έναρξης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος, ολοκληρώθηκε με εγκατάλειψη από έξοδο στο Ράλλυ Σπριντ Λιβαδειάς (2 Απριλίου).

Η πρεμιέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος πραγματοποιήθηκε στον Πύργο Ηλείας, με το Ολυμπιακό Ράλλυ (29-30 Απριλίου). Οι Γιώργος Κεχαγιάς-Χρήστος Κουζιώνης κατέλαβαν τη 2η θέση με το Skoda Fabia Rally2 evo, έχοντας χάσει χρόνο από τετ-α-κε.

Ο δεύτερος γύρος του Πρωταθλήματος ήταν το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας (3-4 Ιουνίου), με επίκεντρο την Θήβα. Η On Sale Rally Team και το πλήρωμά της, τερμάτισαν στην 4η θέση, έπειτα από κλατάρισμα που τους ανάγκασε να αλλάξουν ελαστικό εντός ειδικής διαδρομής, ενώ βρίσκονταν στη δεύτερη θέση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πιο πρόσφατος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος, που ήταν το Ράλλυ Φθιώτιδος (Κυριακή 2 Ιουλίου), είναι κατά γενική ομολογία από τους καλύτερους της ομάδας, αφού οι Γιώργος Κεχαγιάς-Χρήστος Κουζιώνης τερμάτισαν στη 2η θέση με το Skoda Fabia Rally2 evo, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια από θεατές, καθώς και αντιπάλους, για την απόδοσή τους.

On Sale Rally Team

Ο επόμενος αγώνας στο πρόγραμμα της On Sale Rally Team είναι το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, 10ος γύρος του WRC και μεγάλη γιορτή του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, στις 7-10 Σεπτεμβρίου.

«Mε το πέρασμα των αγωνιστικών χιλιομέτρων, αισθάνομαι ολοένα και πιο άνετα πίσω από το τιμόνι του Skoda Fabia Rally2 evo. Οι ημέρες εκπαίδευσης-δοκιμών με έχουν βοηθήσει ώστε αφενός να βελτιώσω την τεχνική μου και αφετέρου, να αυξήσω τις εμπειρίες μου αναφορικά με το στήσιμο του αυτοκινήτου. Από εδώ και έπειτα, χρειάζεται να κάνουμε τα απαραίτητα αγωνιστικά χιλιόμετρα ώστε, εφαρμόζοντας την τεχνική που μάθαμε, να βελτιωνόμαστε βήμα-βήμα. Αυτό, θεωρώ πως έχει ήδη αρχίσει να επιτυγχάνεται και φαίνεται στις ειδικές διαδρομές των αγώνων που συμμετέχουμε, αφού οι χρόνοι και οι επιδόσεις μας συνολικά παρουσιάζουν βελτίωση. Ευελπιστώ, πως αυτό θα συνεχιστεί στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ευχαριστώ τον Όμιλο On Sale που μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω αυτό που αγαπώ υπό ιδανικές προϋποθέσεις», δήλωσε ο Γιώργος Κεχαγιάς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τη μεριά του ο Χρήστος Κουζιώνης ανέφερε ότι «Βρισκόμαστε στο μέσο μιας πολύ ενδιαφέρουσας αγωνιστικής σεζόν, που μας έχει ήδη προσφέρει όμορφες εμπειρίες. Η συνεργασία με την On Sale Rally Team και τον Γιώργο είναι πολύ καλή, ενώ μετά από κάθε αγώνα «δένουμε» και περισσότερο ως πλήρωμα. Σε κάθε εμφάνιση βελτιώνουμε τους χρόνους μας και θεωρώ πως υπάρχουν ακόμη περιθώρια εξέλιξης. Τα αποτελέσματά μας μέχρι στιγμής είναι ενθαρρυντικά και θέλουμε να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι στο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς, που είναι φυσικά το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις».

Το πλήρωμα της On Sale Rally Team

Γιώργος Κεχαγιάς

On Sale Rally Team

Από τους κορυφαίους οδηγούς ράλλυ των τελευταίων ετών, ο Γιώργος έχει επιδείξει σημαντικά κατορθώματα στην πορεία του.

Έκανε ντεμπούτο το 2004, ενώ για περισσότερα από 10 χρόνια διακρίθηκε σε αγώνες Ταχύτητας και Αναβάσεων, θεσμούς όπου αναδείχθηκε Πρωταθλητής με Ford Sierra RS 500.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη του εμφάνιση στα ράλλυ έγινε το 2014, ενώ πήρε το βάπτισμα πυρός σε χωμάτινη επιφάνεια το 2017.

Με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ράλλυ το 2019, εντάχθηκε σε μια πολύ κλειστή ομάδα οδηγών, οι οποίοι έχουν κατακτήσει τίτλους σε Ράλλυ, Αναβάσεις και Αγώνες Ταχύτητας, επίτευγμα με ιδιαίτερη αγωνιστική αξία.

 • Ημερομηνία γέννησης: 3 Οκτωβρίου 1985
 • Ντεμπούτο στους αγώνες: 2004 (Αγώνες Ταχύτητας με Ford Sierra RS 500)
 • Ντεμπούτο στα ράλλυ: 2014 (Παλάδιο με Ford Escort WRC)
 • Τίτλοι: Πρωταθλητής Ελλάδος Ράλλυ 2019, Πολυπρωταθλητής Αναβάσεων και Ταχύτητας
 • Κορυφαία στιγμή: Όλοι οι τίτλοι και η 1η ελληνική θέση στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021

Χρήστος Κουζιώνης

Ιδιαίτερα έμπειρος συνοδηγός, που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο δεξί κάθισμα ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου το 2003.

Έχοντας συμπληρώσει 20 χρόνια στην αγωνιστική δράση, ο Χρήστος έχει συμμετάσχει τόσο σε ασφάλτινα όσο και σε χωμάτινα ράλλυ, εντός και εκτός Ελλάδος.  

Φέτος, συνεργάζεται για πρώτη χρονιά με τον Γιώργο Κεχαγιά, ενώ κατά το παρελθόν έχει βρεθεί παραπλεύρως οδηγών όπως οι Λάμπρος Αθανασούλας, Μάκης Θεργιάκης, Νάσος Δασκαλόπουλος, Νίκος Ζακχαίος, Σωτήρης Οικονόμου κ.α.

 • Ημερομηνία γέννησης: 15 Ιανουαρίου 1978
 • Ντεμπούτο στα ράλλυ: 2003 (Σπριντ Κορίνθου)
 • Κορυφαία στιγμή: Συμμετοχή σε αγώνες στην Ιταλία το 2015 και 2016

Το αυτοκίνητο

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
On Sale Rally Team
 • Skoda Fabia Rally2 evo (βασίζεται στο μοντέλο παραγωγής Skoda Fabia 3ης γενιάς) 
 • Μήκος: 3.999 χλστ.
 • Πλάτος: 1.820 χλστ.
 • Κινητήρας: 1.620 κ.εκ., 4κύλινδρος τούρμπο (βενζίνη) άμεσος ψεκασμός
 • Ισχύς: 290 ίπποι
 • Ροπή: 425 Nm
 • Μετάδοση: 5τάχυτο σειριακό κιβώτιο, τετρακίνηση
 • Ανάρτηση: McPherson εμπρός και πίσω
 • Διαφορικά: Μηχανικά εμπρός και πίσω
 • Φρένα: Δισκόφρενα 300 χλστ., πλάτος 32 χλστ.
 • Τροχοί: 7’’ x 15’’, ελάχιστο βάρος 8,6 κιλά
 • Χωρητικότητα ρεζερβουάρ: 82,5 λίτρα
 • Ελάχιστο βάρος αυτοκινήτου: 1.230 κιλά

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ