Ράλλυ Ακρόπολις: Μάχες «σώμα με σώμα» την Παρασκευή με τον Loeb στην κορυφή

Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Σε απόσταση μερικών δευτερολέπτων βρίσκονται οι πρωτοπόροι του Ράλλυ Ακρόπολις μετά και την ολοκλήρωση των έξι ειδικών διαδρομών της Παρασκευής, με τον S. Loeb να προηγείται των Pierre-Louis Loubet και E. Lappi.

Συναρπαστικό ήταν το ξεκίνημα του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις, καθώς μετά και την ολοκλήρωση των έξι ειδικών διαδρομών της Παρασκευής, ουδείς μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια ποιος θα καταφέρει να φτάσει στη νίκη.

Το ξεκίνημα ανήκε ολοκληρωτικά στον S. Loeb (Ford Puma), ο οποίος κατάφερε να βρει πολύ γρήγορα ρυθμό και να αποκτήσει ένα βραχύ προβάδισμα έναντι του του Τ. Neuville και του ομόσταυλού του στην ομάδα της Μ Sport, Pierre-Louis Loubet (Ford Puma).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Στη συνέχεια, ωστόσο, ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είχε μια άτυχη στιγμή, η οποία του στοίχησε μερικά δευτερόλεπτα και την πρώτη θέση. Η τελευταία πέρασε στον συμπατριώτη του και οδηγό της M Sport, Loubet Pierre-Louis, με τον S. Loeb να αντεπιτίθεται στην τελευταία ειδική διαδρομή του αγώνα και να ανακτά την πρωτοπορία.

Η απόσταση του S. Loeb διαμορφώθηκε από τον 25χρονο Γάλλο διαμορφώθηκε στα μόλις 1,7 δευτερόλεπτα, ενώ ο E. Lappi (Toyota GR Yaris) ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα του αγώνα στη τρίτη θέση και με διαφορά 8,7 δευτερολέπτων από την κορυφή.

Ράλλυ Ακρόπολις 2022
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε ό,τι αφορά στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Κ. Rovanpera (Toyota Yaris), το γεγονός ότι εκκινούσε πρώτος τού στέρησε τη δυνατότητα να πλασαριστεί στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης και πλέον ποντάρει στο γεγονός ότι την αυριανή ημέρα δεν θα είναι εκείνος που θα «καθαρίζει» τις ειδικές διαδρομές ώστε να καταφέρει να καλύψει το χαμένο έδαφος του περίπου 1 λεπτού.

Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Αρκετά από τα ελληνικά πληρώματα αντιμετώπισαν προβλήματα την πρώτη ημέρα του αγώνα και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, συνεχίζοντας να δίνουν το παρών στα ελληνικά βουνά υπό το καθεστώς του Rally2.

Ο μεγάλος άτυχος του αγώνα μέχρι στιγμής είναι δίχως αμφιβολία ο A. Mikkelsen καθώς η έξοδος που είχε κατά τη διάρκεια της υπερειδικής διαδρομής στο ΟΑΚΑ τον έχει κρατήσει πολύ μακριά από την κορυφή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ