Ράλι Ντακάρ 2021: Νίκη #14 για Peterhansel

Stephane Peterhansel Dakar

Το παρατσούκλι του είναι «Κύριος Ντακάρ» και υπάρχει λόγος για αυτό. Ο Stephane Peterhansel επιβεβαίωσε τη φήμη του και με μία επική εμφάνιση στις σχεδόν δύο εβδομάδες δοκιμασίας στα καυτά εδάφη της Σαουδικής Αραβίας, κατέκτησε τη 14η νίκη του!

Οι πρώτες έξι ήρθαν με μοτοσυκλέτα, το 1999 μεταπήδησε στους τέσσερις τροχούς και πρόσθεσε άλλες οκτώ, με τη φετινή να έρχεται οδηγώντας στο 43ο Ντακάρ ένα X-Raid MINI JCW. Πρέπει να σημειώσουμε πως η πρώτη του επιτυχία, είχε έρθει ακριβώς πριν από 30 χρόνια! Ένα πραγματικά απίστευτο χρονικό εύρος επιτυχιών.

Nasser Al-Attiyah Dakar
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 55χρονος Γάλλος κέρδισε με διαφορά σχεδόν 15 λεπτών, παρότι ήταν ταχύτερος σε μόνο μία από τις δώδεκα ειδικές διαδρομές του φετινού αγώνα. Έτσι, μετά από 4.767 αγωνιστικά χιλιόμετρα στην έρημο, ανέβασε πρώτος το #302 στη ράμπα του τερματισμού.

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι συνήθεις ύποπτοι, Nasser Al-Attiyah με Toyota Hilux και Carlos Sainz με MINI JCW. Τόσο ο Καταριανός όσο και ο Ισπανός, αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες στη φετινή εκδοχή του Ράλι Ντακάρ.

Carlos Sainz Dakar

Τελική κατάταξη:
1 Peterhansel/Boulanger (X-raid Mini JCW) 44h27m11s
2 Al-Attiyah/Baumel (Toyota Gazoo Racing) +14m51s
3 Sainz/Cruz (X-raid Mini JCW) +1h01m57s
4 Przygónski/Gottschalk (Overdrive Racing Toyota) +2h36m03s
5 Roma/Winocq (Bahrain Raid Xtreme Hunter) +3h22m48s
6 Al Qassimi/ Panseri (Abu Dhabi Racing Peugeot) +3m29m31

Chaleco Lopez Dakar
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας δούμε όμως τι έγινε και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Στα SSV είχαμε συνεχείς ανατροπές αλλά στο τέλος μίλησε η εμπειρία, με νικητή τον Χιλιανό Chaleco Lopez. Στα φορτηγά η KAMAZ σάρωσε ξανά, εξασφαλίζοντας τη δέκατη-όγδοη νίκη της στην κατηγορία. Η Ρωσική ομάδα έκανε κατάληψη στο βάθρο, με τον Dmitry Sotnikov να είναι για πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί! Τον πλαισίωσαν οι Anton Shibalov και Airat Mardeev!

Dmitry Sotnikov Dakar

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ