Πότε θα βάλει τέλος στην καριέρα τoυ στη Formula 1 ο Lewis Hamilton;

Lewis Hamilton GP Hungary 2022

Η αποχώρηση του Lewis Hamilton από τη F1 είναι μόνιμο θέμα συζήτησης στο σπορ από τον περασμένο Δεκέμβριο, και από τα γεγονότα του Abu Dhabi, και τώρα ο Βρετανός κλήθηκε για μία ακόμη φορά να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση.

Ο Hamilton θα κλείσει τον προσεχή Ιανουάριο του 2023 τα 38 του χρόνια, και το συμβόλαιό του με τη Mercedes F1 εκτείνεται μέχρι το τέλος του 2023. Πρόσφατα ο Toto Wolff άφησε να εννοηθεί ότι η πρωταθλήτρια της F1 θα έβλεπε θετικά την περαιτέρω ανανέωση του συμβολαίου της με τον Βρετανό. Παρά τις φήμες που άρχισαν να αναπτύσσονται για την αντικατάστασή του, με την ευκαιρία των 300 GP που συμπλήρωσε πρόσφατα ο Lewis ο Wolff είπε ότι θα έβλεπε τον Lewis να συνεχίζει και μέχρι τα 400 GP.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής δείχνει να έχει ακόμα τη φλόγα από το κίνητρο να γίνει ο μοναδικός οδηγός της ιστορίας με 8 πρωταθλήματα - κάτι που θα πετύχαινε πέρσι, αν δεν μεσολαβούσαν οι σκανδαλώδεις αποφάσεις του τότε αγωνιστικού διευθυντή της F1 Michael Masi στο τελείωμα του GP του Abu Dhabi.

Ο Hamilton ποτέ δεν είχε αντίρρηση να συζητά δημοσίως όσα σκέφεται σχετικά με το μέλλον του στη Formula 1, και με τον χρονισμό της αποχώρησής του από το σπορ. Πέρσι είχε δηλώσει ότι δεν έβλεπε τον εαυτό του να αγωνίζεται στο σπορ στην ηλικία των 40 ετών, αλλά πρόσφατα φαίνεται να έχει αλλάξει γνώμη. Αρχικά έγραψε στο Instagram πως «συνεχίζω το αριστούργημά μου», και τώρα είπε συμβολικά ότι θα συνεχίσει «όσο έχω ακόμα καύσιμο στο ρεζερβουάρ μου».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και συνέχισε: «Πριν καν το καταλάβουμε, ο Fernando [Alonso] δεν θα είναι εδώ. Και μετά ποιος ακολουθεί; Φαντάζομαι ότι θα είμαι εγώ η γηραιότερος οδηγός. Αλλά όχι, αυτό δεν με έχει κάνει να σκεφτώ [την αποχώρηση]. Αν σταματήσω, θα μου έχει απομείνει λίγο ακόμα καύσιμο στο ρεζερβουάρ μου. Δεν πιστεύω ότι θα συνεχίσω μέχρι να φθαρώ και εξαντληθώ ολοκληρωτικά, χωρίς να μου έχει απομείνει τίποτα. Αλλά ελπίζω ότι αυτό θα αργήσει λίγο ακόμα».

Προς το παρόν, ο Lewis δείχνει να έχει αστείρευτο κίνητρο να επιστρέψει ξανά στις νίκες, και να διεκδικήσει αυτόν τον 8ο παγκόσμιο τίτλο. «Σκέφτομαι πώς μπορώ να βελτιώσω αυτό το αυτοκίνητο», είπε για την προβληματική φετινή Mercedes W13. «Σκέφτομαι τι βήματα χρειάζονται για να κάνω αυτήν την ομάδα να κερδίζει ξανά, ποιος είναι ο οδικός χάρτης για την κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Όταν μιλάω για το καύσιμο στο ρεζερβουάρ, μάχομαι ακόμα για όλα αυτά και αισθάνομαι ότι έχω ακόμα πολλά να δώσω στο σπορ. Τι βήματα πρέπει να κάνουμε για να ευθυγραμμιστούν όλοι σε αυτό το σπορ για να αρχίζει να φαίνεται αληθινά η δουλειά που προσπαθούμε να κάνουμε για τη διαφορετικότητα [των ανθρώπων]; Σκέφτομαι όλα αυτά» συμπλήρωσε.

O Lewis τα τελευταία χρόνια γνωστοποιεί μέσω της δημοτικότητας και δημοσιότητάς του τον αγώνα του για την εξάλειψη κάθε είδους ρατιστικής συμπεριφοράς, από τη F1 και την κοινωνία στο σύνολό της, και χρηματοδοτεί μέσω φορέων που ο ίδιος έχει ιδρύσει την προώθηση για τον αγώνα αποδοχής της διαφορετικότητας και την προσφορά ίσων ευκαιριών σε νέους που προέρχονται από κοινωνικές ομάδες που δεν έχουν πρόσβαση στα κέντρα εξουσίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό είναι κάτι που μόνο ο Sebastian Vettel έκανε, τουλάχιστον σε τόσο μεγάλο βαθμό και δημοσίως, τα τελευταία χρόνια, πέραν του Hamilton. «Η δουλειά που προσπάθησα να κάνω, αυτό που και ο Seb προσπαθεί να κάνει, μέσω της πυροδότησης συζητήσεων για τα θέματα αυτά, είναι να αφήσουμε το σπορ σε καλύτερη κατάσταση από αυτήν που το βρήκαμε», εξήγησε ο Hamilton.

Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι ο Seb αναμφίβολα έχει διαδραματίσει τεράστιο ρόλο σε αυτό, και απομένει ακόμα τεράστια ποσότητα δουλειάς - που δεν ξέρω αν ο Seb θα συνεχίσει να την κάνει [μετά την αποχώρησή του από τη F1 στο τέλος του 2022]», κατέληξε ο οδηγός της Mercedes F1.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ