Σκάνδαλο Red Bull: Νέες συνομιλίες καίνε τους Αυστριακούς και τον Masi

Red Bull Racing

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού δηλώνει ενήμερη για την ύπαρξη άγνωστων -μέχρι σήμερα- συνομιλιών ανάμεσα στην Red Bull και τον αλυτάρχη της Formula 1, M. Masi, δίνοντας μια νέα τροπή στην υπόθεση.

Άγνωστες -μέχρι σήμερα- συνομιλίες ανάμεσα στη Red Bull Racing και στον M. Massi εξετάζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε λίγα εικοσιτετράωρα μετά το τέλος του Grand Prix του Abu Dhabi για τα όσα διαδραματίστηκαν στον τελευταίο και άκρως επεισοδιακό αγώνα της περσινής αγωνιστικής σεζόν.

Σύμφωνα με δημοσιεύμα του BBC, οι συνομιλίες αυτές αποτελούν μία ακόμα απόδειξη ότι οι αποφάσεις του M. Masi στους τελευταίους γύρους του Grand Prix στο Abu Dhabi και ειδικότερα ο τρόπος με τον οποίο επανεκκίνησε ο αγώνας μετά την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας, επί της ουσίας υπαγορεύτηκε από τους ανθρώπους της Red Bull Racing.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σκάνδαλο Red Bull

Στις συνομιλίες μεταξύ της Red Bull Racing και του M. Masi, ο αγωνιστικός διευθυντής της αυστριακής ομάδας, Jonathan Wheatley, να απευθύνεται στον αλυτάρχη του αγώνα υπογραμμίζοντας το τι πρέπει να κάνει ώστε να επανεκκινήσει ο αγώνας, πριν αυτός ολοκληρωθεί πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Ακολουθεί η συνομιλία ανάμεσα στη Red Bull Racing και τον M. Masi.

Jonathan Wheatley:Αυτά τα μονοθέσια που βρίσκονται έναν γύρο πίσω, δεν χρειάζεται να τα αφήσεις όλα να περάσουν και να περιμένεις να πιάσουν τους υπόλοιπους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τους αφήσεις να περάσουν και μετά θα έχουμε τον αγώνα στα χέρια μας.

Σκάνδαλο Red Bull
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

M. Massi: Κατανοητό

Το συγκεκριμένο κομμάτι της συνομιλίας ανάμεσα στον Masi και τον Wheatley δεν είχε δοθεί στο φως της δημοσιότητας, ενώ δεν ήταν μόνον ο αγωνιστικός διευθυντής της αυστριακής ομάδας ο οποίος επιχείρησε να νουθετήσει τον αλυτάρχη του αγώνα, καθώς και ο ίδιος ο C. Horner απευθύνθηκε στο αλυτάρχη, απαιτώντας να απομακρύνει τα μονοθέσια που υπήρχαν ανάμεσα στον Hamilton και τον Verstappen.

C. Horner: Γιατί δεν βγάζουμε αυτά τα μονοθέσια από τη μέση; Αυτό που χρειάζεσαι είναι έναν γύρο πραγματικού αγώνα.

Μάλιστα, η απάντηση του M. Massi στις ερωτήσεις των ανθρώπων της Mercedes και ειδικότερα του T. Wolff για το τι πραγματικά συμβαίνει θεωρήθηκε από πολλούς προκλητική, καθώς ο αλυτάρχης του Grand Prix του Abu Dhabi αποκρίθηκε υπενθυμίζοντας στον επικεφαλής της γερμανικής ομάδας ότι αυτό ονομάζεται μηχανοκίνητος αθλητισμός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τέτοιου είδους ανατροπές συνηθίζονται στον κόσμο του motorsport.

Σκάνδαλο Red Bull
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχεδόν τρεις μήνες μετά το τέλος της περσινής σεζόν και τον επεισοδιακό αγώνα στο Abu Dhabi, η FIA καλείται να ρίξει άπλετο φως στις αποφάσεις και στον τρόπο με τον οποίο αυτές ελήφθησαν αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα ενός Grand Prix, η καρό σημαία του οποίου βρήκε τον M. Verstappen να πανηγυρίζει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ