Οι Γιώργος Κεχαγιάς και Χρήστος Κουζιώνης στο Ράλλυ Ακρόπολις 2023

OnSale Rally Team

Η On Sale Rally Team προετοιμάζεται για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, όπου θα συμμετάσχει με τους Γιώργο Κεχαγιά-Χρήστο Κουζιώνη στα πηδάλια του Skoda Fabia Rally2 evo.

To Ράλλυ Ακρόπολις αποτελούσε ανέκαθεν την μεγάλη γιορτή του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, γεγονός που ενισχύθηκε περαιτέρω από το 2021, όταν επανήλθε στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC). Η φετινή εκδοχή διαθέτει ένα ακόμη αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό, αφού συμπίπτει με την συμπλήρωση 70 ετών ιστορίας του εμβληματικού αγώνα, στο πλαίσιο της οποίας θα υπάρξουν πολλές εορταστικές εκδηλώσεις.

on sale rally team
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα πραγματοποιηθεί σε φθινοπωρινή ημερομηνία και πιο συγκεκριμένα, στις 7-10 Σεπτεμβρίου. Η On Sale Rally Team και το πλήρωμά της, Γιώργος Κεχαγιάς-Χρήστος Κουζιώνης, δε θα μπορούσαν να απουσιάσουν από το πιο σημαντικό ραντεβού της χρονιάς.

Αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή της On Sale Rally Team και του οδηγού της, Γιώργου Κεχαγιά με το Skoda Fabia Rally2 evo, πίσω από το τιμόνι του οποίου τερμάτισε στην πρώτη ελληνική θέση, το 2021.

Ο συνοδηγός Χρήστος Κουζιώνης, βρίσκεται παραπλεύρως του Πρωταθλητή Ελλάδος Ράλλυ Χώματος 2019 από την αρχή της σεζόν. Πέραν της γενικής κατάταξης και εκείνης μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων, οι Γιώργος Κεχαγιάς και Χρήστος Κουζιώνης θα ενταχθούν και στο WRC2, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αγωνιζόμενους με αυτοκίνητα προδιαγραφών Rally2, στο οποίο συμμετέχουν κορυφαία ονόματα.

Ο αγώνας

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα αποτελέσει τον 10ο γύρο του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC). Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, το επίκεντρο θα βρίσκεται στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (Π.Ε.Λ.), στην καρδιά της Φθιώτιδας. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει το πρωί της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου με shakedown στην περιοχή της Λαμίας, προτού τα αυτοκίνητα μεταφερθούν στην Αθήνα, για την διαδικασία εκκίνησης.

Λόγω και των εορτασμών των 70 ετών ιστορίας, η εκκίνηση θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και θα δοθεί το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου σε εμβληματικό φόντο, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αμέσως μετά, τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε μια εντυπωσιακή, όπως αναμένεται, ασφάλτινη υπερειδική διαδρομή μήκους 1,48 χλμ. στην Πλατεία Νερού, προτού κατευθυνθούν προς το Λουτράκι Κορινθίας, για διανυκτέρευση.

Κεχαγιάς Κουζιώνης

Η Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει 5 γνωστές ειδικές διαδρομές (Λουτράκι δύο φορές, Πίσια, Λιβαδειά, Ελάτεια) μήκους 101,98 αγωνιστικών χιλιομέτρων, χωρίς όμως ενδιάμεσο σέρβις, γεγονός που την καθιστά ακόμη πιο απαιτητική.

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου είναι η μεγαλύτερη ημέρα του αγώνα, με 3 εκ των πιο φημισμένων ειδικών διαδρομών του Ακρόπολις (Παύλιανη, Καρούτες, Ελευθεροχώρι) να διεξάγονται από δύο φορές, έχοντας συνολικό μήκος 141,52 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ο επίλογος θα γραφτεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, με 3 ειδικές διαδρομές (Ταρζάν, Γραμμένη δύο φορές), μήκους 62,71 χιλιομέτρων.

Συνολικά, το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις περιλαμβάνει 15 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 307,69 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ