Ο Binotto παραδέχεται πως μαζί με τον Vettel, απέτυχαν όλοι στη Ferrari

Sebastian Vettel

Με τη σπουδαία καριέρα του Sebastian Vettel στη Formula 1 να έφτασε στο τέλος της, ο διευθυντής της Scuderia Ferrari, Mattia Binotto, μίλησε για τον άλλοτε οδηγό του.

Ο Γερμανός οδήγησε για λογαριασμό της ιταλικής ομάδας από το 2015 έως και το 2020 αλλά παρότι πήγε στο Maranello στοχεύοντας στο να επαναφέρει την κόκκινη αρμάδα στην κορυφή, ο πολυπόθητος τίτλος δεν ήρθε.

Μιλώντας για εκείνη την περίοδο, ο Vettel έκανε λόγο για αποτυχία. Και ο Binotto συμφώνησε με τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ιταλός είπε: «Νομίζω πως κατά κάποιο τρόπο έχει δίκιο, διότι όταν ήρθε στη Ferrari, ήταν φιλόδοξος, στόχος του ήταν να κατακτήσει τον τίτλο με τη Ferrari και αυτός ήταν και ο δικός μας στόχος. Ήταν λοιπόν αποτυχία για εκείνον αλλά ήταν και αποτυχία για όλους μας ως ομάδα. Βρεθήκαμε πολύ κοντά, το ’17 και το ’18 είχαμε κάποιες ευκαιρίες αλλά δεν πήραμε τον τίτλο. Κι όταν αυτός είναι ο στόχος σου και δεν τον πετυχαίνεις, είναι αποτυχία».

Έπειτα, ο 53χρονος κλήθηκε να εκφράσει την άποψή του για τον οδηγό Sebastian. Και μίλησε με τα καλύτερα λόγια.

Ο Binotto τόνισε: «Αρχικά, ο Sebastian ήταν ένας σπουδαίος οδηγός και δεν είναι επειδή το λέω εγώ, είναι λόγω όσων πέτυχε – φανταστικός, ξεχωριστός. Κι ως Ferrari, ήμασταν τυχεροί που τον είχαμε μέλος στην ομάδα μας και ήταν έξι πολύ σημαντικά χρόνια».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο τέλος του 2020, με τη σχέση των δύο πλευρών για έχει εκτροχιαστεί, ο Vettel μεταπήδησε στην Aston Martin.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ