Ντεμπούτο στην πίστα για τη McLaren MCL36 (video)

McLaren MCL36 Shakedown

Λίγο πριν αρχίσουν οι χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, πολλές από τις ομάδες της Formula 1 πραγματοποίησαν shakedowns στα μονοθέσιά τους.

Υπό την ομπρέλα των ημερών marketing, που έχουν περιορισμό στα 100 χιλιόμετρα, με ειδικά ελαστικά και μπορούν να γίνουν δύο φορές το χρόνο, οι ομάδες βρίσκουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα νέα δημιουργήματά τους και να λύσουν όποια πρώτα προβλήματα, ώστε να μη χάσουν κρίσιμο χρόνο κατά τη διάρκεια των λίγων ημερών δοκιμών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη McLaren, η μία ημέρα marketing ήταν η Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου. Ένα 24ωρο προτού η νέα MCL36 αρχίσει τις δοκιμές μαζί με τους αντιπάλους της, είχε την πίστα της Βαρκελώνης στη διάθεσή της.

Πίσω από το τιμόνι βρέθηκαν και οι δύο οδηγοί της, υπό το βλέμμα του διευθυντή της ομάδας, Andreas Seidl. Ο Lando Norris που πριν λίγες ημέρες υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τη βρετανική ομάδα, είπε βγαίνοντας από το μονοθέσιο: «Είναι διαφορετικό το οπτικό πεδίο σε αυτά τα μονοθέσια, γενικά είναι διαφορετική αίσθηση, ακόμα και ο ήχος είναι διαφορετικός. Όμως είναι ωραία που επιστρέψαμε στην δράση, είναι ωραία που οδηγούμε ξανά».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τον Daniel Ricciardo, είπε: «Είναι η πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό που είχα τόση αγωνία να οδηγήσω ένα νέο μονοθέσιο. Γιατί έχουμε τις μεγαλύτερες αλλαγές κανονισμών... μάλλον στην ιστορία! Είμαι ευχαριστημένος από την πρώτη επαφή».

Δείτε έναν ολόκληρο γύρο στην πίστα της Βαρκελώνης με τον Norris, στο video που ακολουθεί...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα άρχισε το πρώτο τριήμερο τεστ εξέλιξης. Το δεύτερο θα γίνει στο Μπαχρέιν (10-12/3), εκεί όπου θα διεξαχθεί και το πρώτο Γκραν Πρι του 2022 (20/3).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ