Στη McLaren ως το 2025 ο Lando Norris

Lando Norris

Παρότι μέσα στο 2021 η McLaren είχε ανακοινώσει την πολυετή επέκταση της συνεργασίας της με τον Lando Norris, σήμερα η βρετανική ομάδα προχώρησε νέα συμφωνία με τον ταλαντούχο οδηγό της!

Ο 22χρονος υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο, άρα θα οδηγεί τα μονοθέσια της ιστορικής ομάδας της Formula 1, μέχρι και το τέλος της αγωνιστικής σεζόν του 2025. Τότε θα κλείσει δεκαετία στο Woking, αφού είναι στο δυναμικό της McLaren από το 2017! Αρχικά ως δοκιμαστής κι από το 2019 ως επίσημος οδηγός!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διευθυντής της McLaren F1, Andreas Seidl, σχολίασε: «Η δυνατότητα να επεκτείνουμε τη συνεργασία με τον Lando καθρεφτίζει όχι μόνο τη δέσμευσή μας αλλά και την πίστη που έχουμε στο ταλέντο του. Επίσης, είναι σημάδι της δικής του πίστης και δέσμευσης στην ομάδα μας και το κοινό μας ταξίδι προς την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Lando έχει δείξει εντυπωσιακή εξέλιξη ως οδηγός της F1 την τελευταία τετραετία και αποτελεί καθοριστικό κομμάτι της ανοδικής πορείας της ομάδας. Παραμένουμε πιστοί στο ταξίδι που μας θέλει να μαχόμαστε στην κορυφή και ο Lando αποτελεί μέλος-κλειδί του πλάνου μας. Έτσι, τον “δέσαμε”, μαζί με τον Daniel (σ.σ. Ricciardo) και τα ηγετικά στελέχη της ομάδας μας, πράγμα που μας δίνει σταθερότητα ενώ κυνηγάμε τους στόχους μας».

Ο Ricciardo εντάχθηκε στο δυναμικό της McLaren το 2021 και έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας έως και το 2023.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Norris είπε για τη νέα συμφωνία: «Οι ομάδες είναι οι άνθρωποι και καθώς τους αγαπώ όλους εδώ, στη McLaren νιώθω σα να βρίσκομαι στο σπίτι μου. Μεγάλωσα σε αυτή την ομάδα και αποτελώ κι εγώ κομμάτι του κοινού ταξιδιού. Πέρυσι κάναμε ένα ακόμα μεγάλο βήμα, τόσο εγώ στην καριέρα μου όσο και η ομάδα σε απόδοση. Βλέπω και αντιλαμβάνομαι όλη τη δουλειά, τις επενδύσεις και τη δέσμευση της ομάδας να βρεθεί σε θέση να διεκδικεί νίκες και τίτλους στο μέλλον. Αυτό μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση κοιτώντας μπροστά, άρα ήταν λογική η απόφαση να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας για μερικά ακόμα χρόνια».

Πέρυσι η McLaren ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών ενώ ο Νόρις στην έκτη εκείνης των οδηγών, με τέσσερα βάθρα και μία νίκη που γλίστρησε από τα χέρια του στη Ρωσία, όταν γλίστρησε σε βρεγμένο οδόστρωμα με ακατάλληλα ελαστικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο μονοθέσιο της McLaren, η MCL36, θα χρησιμοποιεί κινητήρες Mercedes και θα αποκαλυφθεί στις 11 Φεβρουαρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ