Μπαράζ εγκαταλείψεων στο Ράλλυ Ακρόπολις -Ποιοι μένουν εκτός μάχης

Ράλλυ Ακρόπολις 2022

Το Ράλλυ Ακρόπολις δείχνει το σκληρό του πρόσωπο, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και οι εξίσου απαιτητικές χωμάτινες ειδικές διαδρομές του εθνικού μας αγώνα έχουν προκαλέσει μπαράζ εγκαταλείψεων.

Εξαντλητική αποδεικνύεται η τρίτη ημέρα του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις, η οποία είναι και η μεγαλύτερη από σε επίπεδο αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Από την πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας φάνηκε ότι οι οδηγοί θα έχουν πολύ δύσκολο έργο απέναντι στις ιδιαίτερες απαιτητικές συνθήκες του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις.

Ράλλυ Ακρόπολις
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρώτο θύμα της ημέρας ήταν ο πρωτοπόρος έως και την 8η ειδική διαδρομή, S. Loeb, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει εξαιτίας μηχανικής βλάβης και ενώ έχει δημιουργήσει ένα μικρό προβάδισμα από τον δεύτερο T. Neuville.

Ράλλυ Ακρόπολις


Ένα κλαταρισμένο ελαστικό κόστισε πολύτιμο χρόνο στον έτερο οδηγό της M-Sport, P. Loubet, ο οποίος έχασε την επαφή του με την κορυφή.

Με σχεδόν κατεστραμμένο το πίσω τμήμα του Toyota Yaris ήταν αναγκασμένος να συνεχίσει τον αγώνα ο K. Rovanpera μετά από ένα οδηγικό λάθος και μια έξοδος που σταμάτησε πάνω σε ένα δέντρο.

Ράλλυ Ακρόπολις
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μηχανικά προβλήματα αντιμετώπισε και ο O. Tanak, φτάνοντας παρ’ όλα αυτά έως την τρίτη θέση μετά και το τέλος της 11ης ειδικής διαδρομής, κατά τη διάρκεια της οποίας εγκατέλειψαν τόσο ο Gus Greensmith όσο και Jourdan Serderidis με Ford Puma Rally 1.

Εκτός μάχης, έχοντας βρεθεί στη 2η θέση της γενικής κατάταξης, τέθηκε και ο L. Essapeka με Toyota Yaris, εξαιτίας μηχανικού προβλήματος το οποίο αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της 12ης ειδικής διαδρομής.

Ανάμεσα στις εγκαταλείψεις των Ελλήνων οδηγών, ξεχωρίζει εκείνη του ταχύτατου Καρέλλη, μετά την ανατροπή του αυτοκινήτου του κατά τη διάρκεια της 10ης ειδικής διαδρομής του αγώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ