Επίσημο: Έρχεται η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini

Ηλεκτρική Lamborghini

Η Lamborghini ανακοίνωσε το φιλόδοξο μεσοπρόθεσμο πλάνο μετασχηματισμού της, στο οποίο περιλαμβάνεται και ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

Εμπνευσμένη από τον αστερισμό του Ταύρου και το λαμπρότερο αστέρι του, τον Αλντεμπαράν, η Lamborghini ανακοίνωσε το πλάνο μεταμόρφωσης που θα ακολουθήσει, στο δρόμο της βιωσιμότητας και του εξηλεκτρισμού της γκάμας της.

Το πλάνο, με όνομα "Direzione Cor Tauri" (σ.σ. προς τον Cor Tauri), συνοδεύεται από την υψηλότερη επένδυση στην ιστορία των Ιταλών, ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Με τις εν λόγω επενδύσεις η εταιρία από την Sant’Agata θα δει τις σειρές των μοντέλων της να εξηλεκτρίζονται, μειώνοντας έτσι το ανθρακικό τους αποτύπωμα. Highlight του πλάνου αποτελεί η παρουσίαση και της πρώτης αμιγώς ηλεκτρικής Lamborghini στην ιστορία, ένα μοντέλο που αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του μετά το 2025.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Το πλάνο εξηλεκτρισμού της Lamborghini είναι μια πορεία που χαράχτηκε πρόσφατα, απαραίτητη σε αυτόν τον κόσμο που αλλάζει με ταχύ ρυθμό όπου εμείς θέλουμε να κάνουμε τη δική μας συνεισφορά με το να συνεχίσουμε να μειώνουμε τον περιβαλλοντικό μας αντίκτυπο βασιζόμενοι σε ολοκληρωμένα projects. Η απάντηση μας είναι ένα πλάνο ολιστικής προσέγγισης που περιλαμβάνει τα μοντέλα μας αλλά και τις εγκαταστάσεις μας στην Sant’Agata, ένα πλάνο που θα μας πάει προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον, αλλά θα μας κρατήσει πιστούς στο DNA μας.", δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lamborghini, Stephan Winkelmann.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν η αρχή για το "Direzione Cor Tauri" θα γίνει φέτος με την παρουσίαση μοντέλων και εκδόσεων που θα αποτελούν έναν "φόρο τιμής" στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, με δύο αμιγώς... συμβατικά V12 μοντέλα. Το 2023 η Lamborghini θα παρουσιάσει το πρώτο υβριδικό supercar ευρύτερης παραγωγής (η Sian δεν θεωρείται τέτοιο) και έως το τέλος του 2024 όλες οι σειρές μοντέλων της θα έχουν εξηλεκτριστεί. Σαν εσωτερικό στόχο οι Ιταλοί έχουν θέσει την μείωση των εκπομπών ρύπων τους κατά 50% έως τις αρχές του 2025.

Έπειτα θα ακολουθήσει η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini, η οποία θα στοχεύει στην κορυφή της κατηγορίας που θα ανήκει. Προς το παρόν αυτή παραμένει άγνωστη, οι πρώτες υποθέσεις όμως που έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κάνουν λόγο για ένα sport σεντάν, χωρίς φυσικά να αποκλείεται και ένα δίπορτο hypercar.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ