Καθαρός ο Verstappen - H απόφαση πρόκληση της FIA

Max Verstappen Lewis Hamilton

Οι αγωνοδίκες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού απέρριψαν το αίτημα της Mercedes να εξεταστεί το συμβάν του γύρου 48 στο Γκραν Πρι της Βραζιλίας.

Σε εκείνη τη μονομαχία, ο Max Verstappen είχε καθυστερήσει να στρίψει στη στροφή 4, ουσιαστικά παρασύροντας και τον Lewis Hamilton εκτός πίστας.

Εκείνη τη στιγμή οι αγωνοδίκες στο Ιντερλάγος επέλεξαν να μην εξετάσουν το συμβάν, έγινε όμως ντόρος καθώς δεν είχαν στη διάθεσή τους την on-board κάμερα από το μονοθέσιο της Red Bull.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν αυτή έγινε διαθέσιμη, η Mercedes έσπευσε να ζητήσει να ανοίξει ξανά το θέμα και να εξεταστεί το συμβάν, ελπίζοντας σε ποινή για τον οδηγό που βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η ακρόαση του αιτήματος έγινε χθες, Πέμπτη 18/11, όμως οι αγωνοδίκες χρειάστηκαν περισσότερο χρόνο για να εξετάσουν τα στοιχεία αλλά και όσα είπαν οι εκπρόσωποι της Mercedes (Ron Meadows, James Vowles, Andrew Solvin) και της Red Bull (Jonathan Wheatley).

Η απόφασή τους ήταν πως δεν υπάρχει λόγος να εξεταστεί το συμβάν καθώς έκριναν πως τα νέα στοιχεία δεν ήταν αρκετά για να οδηγήσουν σε επανεξέταση.

Έτσι Verstappen και Hamilton πάνε στη μάχη του Κατάρ, με 14 πόντους να τους χωρίζουν. Και άλλους δύο αγώνες, μετά από αυτόν της Κυριακής, να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν του 2021.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ