Η Mercedes σηκώνει το γάντι και ζητά την επανεξέταση του συμβάντος Verstappen/Hamilton

Verstappen

Την επανεξέταση του συμβάντος στο οποίο πρωταγωνίστησε ο M. Verstappen ωθώντας εκτός πίστας τον L. Hamilton ζήτησαν οι άνθρωποι της Mercedes, ποντάροντας στο υλικό που έχει έρθει τις τελευταίες ώρες στο φως της δημοσιότητας.

Συνέχεια στα όσα έλαβαν χώρα στο πρόσφατο Grand Prix της Βραζιλίας και ειδικότερα στον 48 γύρο του αγώνα δίνει η Mercedes, ζητώντας την επανεξέταση του συμβάντος ανάμεσα στον M. Verstappen και τον L. Hamilton.

Αφορμή για το αίτημα της επανεξέτασης του αιτήματος είναι το νέο οπτικό υλικό το οποίο τις τελευταίες ώρες έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας και το οποίο στοιχειοθετεί την εκτίμηση της γερμανικής ομάδας ότι M. Verstappen ώθησε σκοπίμως τον L. Hamilton εκτός πίστας στην στροφή 4 του Interlagos.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ομάδα της Mercedes-AMG Petronas επιβεβαιώνει ότι σήμερα άσκησε το Δικαίωμα της Επανεξέτασης σύμφωνα με το Άρθρο 14.1.1 του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα, σε σχέση με το περιστατικό της στροφής 4 μεταξύ του αυτοκινήτου 44 και του αυτοκινήτου 33 στον 48ο γύρο του Γκραν Πρι Βραζιλίας 2021, με βάση νέα στοιχεία που δεν ήταν διαθέσιμα στους αγωνοδίκες τη στιγμή της απόφασής τους», ήταν η επίσημη δήλωση της γερμανικής ομάδας με την οποία κοινοποίησε το αίτημά της προς την FIA.

Νωρίτερα σήμερα, ο αγωνιστικός διευθυντής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, Michael Masi, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το περιστατικό θα επανεξεταστεί όταν οι αγωνοδίκες αποκτήσουν πρόσβαση στο υλικό που έχουν καταγράψει οι on board κάμερες του μονοθεσίου του M. Verstappen.

Μετά το αίτημα της Mercedes AMG Petronas, ο M. Verstappen κινδυνεύει να δεχθεί μια ποινή, η οποία είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει τις λεπτές ισορροπίες του πρωταθλήματος και στη μάχη που δίνει ο L. Hamilton με τον Ολλανδό για την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ