Το καταραμένο αγωνιστικό σερί που έσπασε μετά από 50 χρόνια

Τα καταραμένο αγωνιστικό σερί που έσπασε μετά από 50 χρόνια 2022

Τα σερί γίνονται για να σπάνε και επιτέλους μετά από ακριβώς μισό αιώνα αυτό έγινε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP.

Ήταν το 1972 όταν ο θρύλος των δύο τροχών Giacomo Agostini (κεντρική φωτογραφία) κατακτούσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας στην κορυφαία τότε κλάση GP 500 πάνω στη σέλα της αγωνιστικής MV Agusta.

Αυτή ήταν και η τελευταία φορά στην ιστορία της κορυφαίας κατηγορίας που Ιταλός αναβάτης κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή οδηγώντας μια ιταλική μοτοσικλέτα.

Η πιο σοβαρή προσπάθεια για να σπάσει το αρνητικό σερί έγινε όταν ο Valentino Rossi άφησε την ασφάλεια της Yamaha το 2010 για να μεταβεί στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati. Στόχος του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή ήταν να κάνει το όνειρο πραγματικότητα και να προσφέρει ξανά την ίδια χαρά με εκείνη που έδωσε ο Agostini στα εκατομμύρια των Ιταλών οπαδών του MotoGP.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο Valentino Rossi με την εργοστασιακή Ducati
Ο Valentino Rossi με την εργοστασιακή Ducati

Η μεταγραφή βέβαια του φοβερού και τρομερού «Γιατρού» όχι μόνο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αλλά η διετία που ο Rossi έμεινε στην Ducati δεν σημείωσε ούτε μία νίκη. Πάνω σε μία μη ανταγωνιστική μοτοσικλέτα ο Rossi είχε μακράν τη χειρότερη διετία της μέχρι τότε καριέρας του που χαρακτηρίστηκε ως τα πέτρινα χρόνια της κυριαρχίας του.

Να σημειωθεί ότι με τη Ducati το καλύτερο αποτέλεσμα του Γιατρού ήταν μια δεύτερη θέση που κατέκτησε στο γαλλικό Grand Prix τη δεύτερη σεζόν του με την εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale. Ακόμη και αν κάποιος δεν είναι προληπτικός δεν γίνεται να μην σκεφτεί ότι όντως μπορεί και να υπήρξε σε... ισχύ μια σχετική κατάρα.

Ο Francesco Bagnaia Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP
Ο Francesco Bagnaia Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τελικά, μια 10ετία μετά το καταραμένο σερί έσπασε με τον Francesco Bagnaia να κατακτά φέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη σέλα της εργοστασιακής Desmosedici GP.

O φοβερός Bagnaia κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα MotoGP με μια επική ανατροπή στη βαθμολογία αφού κατάφερε να καλύψει μια διαφορά 91 βαθμών από το πρωτοπόρο Fabio Quartararo σε οχτώ αγώνες και πέρασε μπροστά από τον Γάλλο με δύο αγώνες να απομένουν. O Ιταλός κατάφερε τελικά να κάνει αυτό που δεν μπόρεσε ο μέντοράς του. Πήρε τη δόξα από τον Rossi έβαλε τέλος στο στοιχειωμένο σερί και έγινε παράλληλα ο έβδομος Ιταλός στην ιστορία που κατακτά τον τίτλο στην κορυφαία κατηγορία ταχύτητας των δύο τροχών αλλά και ο πρώτος στην «τετράχρονη» εποχή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ