Ο Πρόεδρος της FIA παίρνει θέση για τις διαδικτυακές επιθέσεις

Mohammed Ben Sulayem

Σε μία εποχή όπου τα social media αποδεικνύονται ανεξέλεγκτα, ο Mohammed Ben Sulayem στέλνει το δικό του μήνυμα και ανακοινώνει σειρά μέτρων/δράσεων από την πλευρά της FIA.

Το μήνυμα του Προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού:

«Οι διαδικτυακές επιθέσεις έχουν εξελιχθεί σε πλήγμα για το σπορ μας. Το επίπεδο της παρατεταμένης τοξικότητας έχει φτάσει σε σημείο κρίσης. Είναι καιρός όλοι μας να ενωθούμε – και να δράσουμε.

Πρόσφατα, μία από τις γυναίκες αγωνοδίκες της FIA, η Silvia Bellot, δέχθηκε απειλές για τη ζωή της. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι ένας εθελοντής όπως η Silvia ή οποιοσδήποτε από τους κριτές και τους αξιωματούχους μας, που αφιερώνουν εθελοντικά το χρόνο τους για να μας επιτρέψουν να έχουμε αγώνες, εισπράττει τόσο μίσος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πράγματι, πολλοί υπάλληλοι της FIA έχουν επίσης στοχοποιηθεί με αναρτήσεις παρενόχλησης και μίσους τα τελευταία χρόνια.

Είναι εντελώς απαράδεκτο να υποβάλλονται σε αυτή την ακραία κακοποίηση οι εθελοντές, οι αξιωματούχοι και οι υπάλληλοί μας. Αυτά δεν έχουν θέσει στο άθλημα μας. Έχουν καταστροφική επίδραση στην ψυχική υγεία μας και σε εκείνη των αγαπημένων μας.

Θα υπερασπίζομαι πάντα το προσωπικό και τους εθελοντές μου. Κι επιτρέψτε μου να είμαι σαφής – χωρίς αυτούς τους ανθρώπους δεν θα υπήρχαν αγώνες. Πρέπει να αναρωτηθούμε ποιος θα ήθελε να επιδιώξει να γίνει κορυφαίος αξιωματούχος σε ένα τέτοιο περιβάλλον; Η πραγματικότητα είναι προφανής – αν συνεχιστεί αυτό, θα καταστρέψει στο άθλημα μας.

Ως διαιτητής και ως Πρόεδρος, φυσικά περιμένεις από τον κόσμο να διαφωνήσει με τις αποφάσεις που παίρνεις. Όμως αυτές οι απόψεις και τα σχόλια θα περίμενε κανείς να είναι με σεβασμό. Αυτό είναι όλο και πιο σπάνιο. Μόνο μέσω μίας συλλογικής προσέγγισης θα επιτύχουμε στην καταπολέμησης αυτής της μάστιγας στο άθλημά μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έχουμε ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία μέσω των παρακάτω ενεργειών:

Έχουμε ξεκινήσει διάλογο με πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας να παίξουν το ρόλο τους και έχουμε ξεκινήσει τη συνεργασία με κυβερνήσεις κι άλλους αθλητικούς φορείς, ώστε να ενωθούμε και να αναλάβουμε δυναμικές δεσμεύσεις κοινής δράσης.

Αναθέτουμε έρευνα μέσω του FIA University σχετικά με το ψηφιακό μίσους και τα τοξικά σχόλια, ειδικά για τον αθλητισμό. Αυτό θα παρέχει μία πλατφόρμα για ανταλλαγή γνώσεων, εκπαίδευση και πρόληψη.

Συνεργαστήκαμε με την Arwen.ai για να χρησιμοποιήσουμε το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που έχει αναπτύξει, για τον εντοπισμό και την εξάλειψη καταχρηστικού περιεχομένου στα δικά μας κανάλια.

Τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουμε μία συντονισμένη εκστρατεία αξιοποιώντας τη δύναμη και την εμβέλεια ολόκληρης της ομοσπονδίας μας, η οποία αριθμεί 244 αυτοκινητικούς και αθλητικούς οργανισμούς σε 146 χώρες, σε 5 ηπείρους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτή η καμπάνια θα βασιστεί στη συλλογική δουλειά της FIA και της Formula 1 μέσω της πρωτοβουλίας Drive it Out.

Θα πω περισσότερα για αυτό το θέμα στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, αργότερα αυτόν τον μήνα.

Τα πάθη είναι έντονα στον αθλητισμό αλλά η διαδικτυακή παρενόχληση, κακοποίηση και η ρητορική μίσους δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές.

Όλοι στο άθλημά μας, από τα media, τις ομάδες, τους οδηγούς και τους θεατές, έχουν ένα ρόλο να παίξουν. Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε αυτό. Προτρέπω όλο το οικοσύστημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού να πάρει θέση.

Πρέπει να το φωνάξουμε. Αυτό πρέπει να σταματήσει

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ