Η Red Bull Racing αρνείται πως παραβίασε το cost cap

Christian Horner

Η ανακοίνωση του πορίσματος της FIA για τα όρια προϋπολογισμών του 2021 προκάλεσε ντόρο και μαζί, την άμεση αντίδραση της Red Bull Racing.

Σύμφωνα με τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, η αυστριακή ομάδα ήταν η μόνη που ξεπέρασε τα όρια δαπανών την προηγούμενη σεζόν – έστω κι αυτό έγινε σε «μικρό» βαθμό, δηλαδή κάτω του 5% εκ των συνολικά 145 εκατομμυρίων δολαρίων που επιτρεπόταν να ξοδέψει.

Παρότι η FIA δεν γνωστοποίησε ούτε το ακριβές ποσό της υπέρβασης, ούτε ενδεχόμενες ποινές, η Red Bull Racing έγινε αποδέκτης έντονης κριτικής και αντέδρασε σε αυτό. Εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση κατά την οποία αμφισβητεί το πόρισμα της ομοσπονδίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Red Bull Racing:

«Είδαμε τα ευρήματα της FIA για “μικρές παραβιάσεις των οικονομικών κανονισμών” με έκπληξη και απογοήτευση. Η συμμετοχή μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021 είχε κόστος μικρότερο του ορίου δαπανών, οπότε θα χρειαστεί να ξαναδούμε με προσοχή τα ευρήματα της FIA καθώς πιστεύουμε ότι τα σχετικά έξοδα είναι μικρότερα από το όριο του 2021.

Παρά τις εικασίες και τις τοποθετήσεις διαφόρων, υπάρχει βεβαίως μία διαδικασία σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIA, την οποία θα ακολουθήσουμε με σεβασμό, ενώ παράλληλα θα εξετάσουμε όλες τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρόμοια στάση είχαν οι εκπρόσωποί της και στο περιθώριο του Grand Prix Σιγκαπούρης, όταν και είχε αρχίσει να συζητιέται στα paddock το σενάριο που την ήθελε να έχει ξεπεράσει τα όρια εξόδων την προηγούμενη σεζόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ