Καθυστερεί η FIA, αγωνία για το ποιοι παραβίασαν τους κανονισμούς

Grand Prix Miami

Μπορεί να είχε γνωστοποιηθεί πως η Τετάρτη 5 Οκτωβρίου θα ήταν η ημέρα κατά την οποία η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού θα ανακοίνωνε το πόρισμα της έρευνας της σχετικά με τα cost caps, όμως αυτή η ανακοίνωση πήρε μετάθεση.

Σύμφωνα με τη FIA, θα πρέπει όλοι να περιμένουν μέχρι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου γι’ αυτές τις βαρυσήμαντες ανακοινώσεις που δεν αποκλείεται να επηρεάσουν το περυσινό, το φετινό αλλά ακόμα και το επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εξαρτάται αν τελικά θα βρεθούν ομάδες που να έχουν παραβιάσει τους οικονομικούς κανονισμούς και αν ναι, σε τι βαθμό. Από αυτά θα κριθεί και το αν θα υπάρξουν ποινές κι αν αυτές θα περιοριστούν σε χρηματικά πρόστιμα, θα επεκταθούν σε περιορισμούς στην έρευνα και εξέλιξη το 2023 ή το σημαντικότερο, θα οδηγήσουν σε απώλεια βαθμών από τους «θύτες».

Θυμίζουμε πως στο στόχαστρο έχουν βρεθεί η πρωτοπόρος της βαθμολογίας φέτος, Red Bull Racing, και η Aston Martin F1.

H ανακοίνωση της FIA:

«Η FIA ενημερώνει πως η ανακοίνωση του πορίσματος της ανάλυσης των οικονομικών υποβολών του 2021 από τις ομάδες της Formula 1 και κατά συνέπεια η έκδοση των Πιστοποιητικών Συμμόρφωσης με τους Οικονομικούς Κανονισμούς, δεν θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου.
Η ανάλυση αυτή είναι μία μακρά και περίπλοκη διαδικασία που βρίσκεται εν εξελίξει και θα ολοκληρωθεί ώστε να είναι εφικτή η έκδοση των Πιστοποιητικών, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου. Οι Οικονομικοί Κανονισμοί εγκρίθηκαν ομόφωνα από όλες τις ομάδες, που συνεργάστηκαν με την Επιτροπή Εφαρμογής cost cap της FIA, κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους ισχύος των κανονισμών αυτών.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, υπήρξαν σημαντικές και αβάσιμες εικασίες σχετικά με το θέμα και η FIA επαναλαμβάνει πως δεν θα υπάρξει περαιτέρω πληροφόρηση μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας.

Επίσης η FIA επαναλαμβάνει πως οποιαδήποτε υπόνοια πως μέλος της αποκάλυψε ευαίσθητες πληροφορίες, είναι εξίσου αβάσιμη».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ