Η Haas κινδυνεύει να χάσει την πρώτη ημέρα δοκιμών

Nikita Mazepin

Η τύχη δεν λέει να χαμογελάσει στην ομάδα Formula 1 της Haas, που τον τελευταίο καιρό έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους λάθος λόγους.

Η ομάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεργασία της με τον μεγάλο χορηγό της, την Uralkali, και κατά συνέπεια και με τον οδηγό της, Nikita Mazepin. Ενώ λοιπόν αναζητά λύση για τον αντικαταστάτη του Ρώσου, φαίνεται πως αναζητά και ανταλλακτικά!

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου ξεκινά το δεύτερο τριήμερο τεστ εξέλιξης των ομάδων της Formula 1. Διεξάγεται στο Μπαχρέιν και το Bahrain International Circuit του Sakhir, εκεί όπου μία εβδομάδα μετά έχουμε τον πρώτο αγώνα του 2022.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κρίσιμες ημέρες δοκιμών αφού έχουμε νέους κανονισμούς και νέα μονοθέσια, τα οποία θέλουν πολύ δουλειά για να αποδώσουν τα μέγιστα. Ειδικά για τη Haas που στη Βαρκελώνη είχε προβλήματα και κάλυψε μόνο 160 γύρους, όταν π.χ. η Ferrari έκανε 439.

Η ατυχία χτύπησε ξανά τη Haas αφού τα μονοθέσια της, οι δύο VF-22 αλλά και τα ανταλλακτικά της, κόλλησαν στο αεροδρόμιο του Doncaster στην Αγγλία. Αυτό συνέβη διότι ένα από τα cargo αεροπλάνα της F1 που μεταφέρουν τον εξοπλισμό από πίστα σε πίστα, έμεινε καθηλωμένο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, στην Τουρκία, λόγω τεχνικού προβλήματος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ ο εξοπλισμός όλων των άλλων ομάδων έφτασε στο Μπαχρέιν τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, η Haas προσπαθούσε να βρεθεί λύση, με το καλύτερο σενάριο να τη θέλει να φτάνει στην πίστα το βράδυ της Τρίτης 8 Μαρτίου.

Αν και σύμφωνα με τον διευθυντή της, τον Guenther Steiner, να παραδέχεται πως είναι πλέον πολύ πιθανό να χαθεί η πρώτη ημέρα δουλειάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ