Επίσημο: Τέλος ο Mazepin από τη Haas!

Nikita Mazepin

Ήταν αναμενόμενο και τελικά έγινε πράξη. Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Haas βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση και αναγκαστικά, προχωρά σε αλλαγές!

Έτσι, αποφασίστηκε η άμεση διακοπή της χορηγικής συνεργασίας με την Uralkali, την εταιρεία του Dmitry Mazepin, και την άμεση διακοπή της συνεργασίας με τον γιο του, Nikita Mazepin, που ήταν επίσημος οδηγός της Αμερικανικής ομάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανακοίνωση της Haas:

«Η Haas F1 Team επέλεξε πως να διακόψει, άμεσα, τη συνεργασία με τον βασικό χορηγό την Uralkali, και το συμβόλαιο του οδηγού Nikita Mazepin. Όπως η υπόλοιπη κοινότητα της Formula 1, η ομάδα είναι σοκαρισμένη και λυπημένη από την εισβολή στην Ουκρανία και εύχεται γρήγορο και ειρηνικό τέλος στη σύγκρουση».

Ωστόσο η Αμερικανική ομάδα δεν ανέφερε τίποτα για τον αντικαταστάτη του οδηγού από τη Μόσχα. Σύμφωνα με το Sky Germany αυτός θα είναι ο εφεδρικός οδηγός της, Piettro Fittipaldi, σύμφωνα με τη Bild ο Antonio Giovinazzi που είναι εφεδρικός οδηγός στη Ferrari, η οποία προμηθεύει τη Haas με κινητήρες. Άλλωστε σε αυτό το πλαίσιο βρέθηκε στην Αμερικανική ομάδα και ο άλλος οδηγός της, ο Mick Schumacher.

Η απόφαση δεν θα αργήσει, καθώς στις 10 με 12 Μαρτίου έχουμε το δεύτερο χειμερινό τεστ με τα νέα μονοθέσια, πριν την πρεμιέρα της νέας σεζόν που είναι στις 20 Μαρτίου. Και τα δύο διεξάγονται στην πίστα του Sakhir, στο Μπαχρέιν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ