Ο Helmut Marko στο πλευρό του Nikita Mazepin

Nikita Mazepin

Από εκεί που ο Nikita Mazepin ήταν μία από τις πιο αντιπαθείς για το ευρύ κοινό φιγούρες στη Formula 1, οι κυρώσεις έναντι των οδηγών έχουν δημιουργήσει κύμα συμπάθειας για τον Ρώσο!

Παρότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού επιτρέπει να αγωνίζονται Ρώσοι (αλλά με πολλούς περιορισμούς), αν η Haas δεν έχει τη χορηγία της Uralkali δεν έχει λόγο να κρατήσει τον οδηγό από τη Μόσχα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κι αν θελήσει να το κάνει, η Ομοσπονδία της Μεγάλης Βρετανίας ξεκαθάρισε πως δεν θα τον δεχθεί. Ούτε αυτόν ούτε κανένα Ρώσο ή Λευκορώσο οδηγό. Μόνο αν έχουν αγωνιστική άδεια άλλης χώρας.

Πολλοί θεωρούν άδικα τα παραπάνω, ειδικά στα social media η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ του Mazepin, ο οποίος φαίνεται πως έχει και έναν απρόσμενο σύμμαχο. Ο λόγος για τον ισχυρό άνδρα της Red Bull στη Formula 1, τον Helmut Marko. Τον Αυστριακό που συνήθως όταν μιλάει, ασκεί κριτική αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, επέλεξε να μιλήσει υπέρ του Ρώσου.

Ο Marko είπε στο RTL: «Αν ο Mazepin μπορεί να μείνει στην ομάδα χωρίς την οικονομική υποστήριξη της Uralkali, πιστεύω πως δεν πρέπει να αποκλειστεί λόγω της εθνικότητάς τους. Ο Medvedev δεν έχει ακόμα αποκλειστεί από διεθνείς διοργανώσεις τένις. Γιατί να αποκλειστεί ο Mazepin».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Marko, το θέμα θα έπρεπε να περιοριστεί στον αποκλεισμό του χορηγού του, της εταιρείας Uralkali. Που όπως λέει ο Αυστριακός, δεν πιστεύει πως θα είναι πια σε θέση να στηρίξει οικονομικά τις προσπάθειες του Ρώσου άρα το πρόβλημα θα λυθεί μόνο του.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα γνωστοποιηθούν τα πλάνα της Haas – τόσο για την Uralkali όσο και για τον Mazepin. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν άλλωστε, στις 18-20 Μαρτίου έχουμε την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2022, στο Μπαχρέιν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ