Η Formula 1 που ήξερε ο Mansell δεν υπάρχει πια

Nigel Mansell

Ο Nigel Mansell αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στην ιστορία της Formula 1, παρότι έχει κατακτήσει μόνο ένα παγκόσμιο τίτλο – το 1992.

Τόσο αυτός, όσο και οι 31 νίκες του Βρετανού οδηγού, ήρθαν με μονοθέσια της Williams. Μίας ιστορικής ομάδας, που σάρωνε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 αλλά που έχει στο ενεργητικό της μόνο μία νίκη από το 2005 και μέχρι σήμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο 69 ετών σήμερα οδηγός, ρωτήθηκε για τους λόγους που μία ομάδα όπως η Williams, δεν μπορεί να είναι πια στην κορυφή. Και εστίασε στο οικονομικό σκέλος που μέχρι τη σύσταση των budget caps, έκρινε τα πάντα.

Ο Mansell είπε: «Όταν εγώ οδηγούσα για τον Colin Chapman (σ.σ. το αφεντικό της Lotus ως το 1982), έλεγε πως το κόστος διαχείρισης όλης της ομάδας, με 100 ανθρώπους να ταξιδέψουν σε όλους τους αγώνες ανά τον κόσμο και τους μισθούς των οδηγών και όλων των υπολοίπων, δεν ξεπερνούσε τα 3 εκατομμύρια λίρες».

«Τώρα κοιτάς κάποιες ομάδες και κάποιες ξοδεύουν μισό δισεκατομμύριο κι αυτό αν λένε αλήθεια. Όλη η F1 έχει αλλάξει και αν δεν έχεις ένα μεγάλο κατασκευαστή να σε στηρίζει δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Δεν υπάρχουν πια επιχειρηματίες όπως ο Colin, όπως ο Ken Tyrell, τώρα χρειάζεσαι έναν κατασκευαστή που να ξοδεύει πολλά λεφτά. Είναι λοιπόν πολύ δύσκολο για τις μικρές ομάδες».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Williams βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών και δύσκολα θα ξεκολλήσει από αυτή στους τελευταίους έξι αγώνες του 2022.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ