Μένει στη Scuderia AlphaTauri o Tsunoda

Yuki Tsunoda

Μία αναμενόμενη κίνηση από πλευράς Scuderia AlphaTauri συμπλήρωσε ένα ακόμα κενό σχετικά με το grid της Formula 1 για το 2023.

Η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Yuki Tsunoda και για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, πράγμα που ήταν θέμα χρόνου δεδομένου πως η Red Bull παραμένει σε συνεργασία με τη Honda, της οποίας ο Ιάπωνας είναι προστατευόμενος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο διευθυντής της Scuderia AlphaTauri, Franz Tost, είπε: «Ο Yuki είναι ένας πολύ ταλαντούχος οδηγός και έχει βελτιωθεί πολύ φέτος. Η ταχύτητα που έχει τον τελευταίο καιρό είναι αποδεικτικό στοιχείο μιας απότομης καμπύλης εκμάθησης, η οποία επιβεβαιώνει πως αξίζει μία θέση στην F1. Εξακολουθώ να περιμένω πολύ καλά αποτελέσματα από εκείνον στους τελευταίους έξι αγώνες του 2022. Όπως πάντα λέω, ένας οδηγός χρειάζεται τουλάχιστον τρία χρόνια για να εγκλιματιστεί πλήρως στην F1, άρα χαίρομαι που θα του δώσουμε το χρονικό περιθώριο να δείξει τις πραγματικές δυνατότητές του».

Από τη μεριά του, ο Tsunoda δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του: «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Red Bull, τη Honda και τη Scuderia AlphaTauri που συνεχίζουν να μου προσφέρουν τη δυνατότητα να οδηγώ στην F1. Έχοντας μετακομίσει από πέρυσι στην Ιταλία, για να είμαι πιο κοντά στο εργοστάσιο, νιώθω πια πραγματικά κομμάτι της ομάδας και χαίρομαι που θα οδηγώ για αυτή το 2023. Φυσικά η σεζόν του 2022 δεν έχει τελειώσει και πιέζουμε πολύ στη μάχη του midfield, είμαι λοιπόν πλήρως συγκεντρωμένος στο να την ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ιάπωνας διανύει τη δεύτερη σεζόν του στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ. Έχει αγωνιστεί σε 38 Grand Prix και έχει συγκεντρώσει συνολικά 43 βαθμούς. Το καλύτερο αποτέλεσμα του 22χρονου οδηγού ήταν η τέταρτη θέση που σημείωσε πέρυσι, στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, στο Abu Dhabi.

Ο έτερος οδηγός της Scuderia AlphaTauri, Pierre Gasly, έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά. Ωστόσο, φημολογείται πως προσπαθεί να το σπάσει, για να μεταπηδήσει στην Alpine F1.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ