O David Coulthard ψάχνει και στην Ελλάδα την επόμενη γυναίκα οδηγό της Formula 1

David Coulthard

Έχουμε να δούμε γυναίκα οδηγό να τρέχει σε Γκραν Πρι της Formula 1 εδώ και 30 χρόνια. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Το W Series είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, το «More than Equal» είναι ένα ακόμα. Και φέρει την υπογραφή ενός πασίγνωστου οδηγού: του David Coulthard.

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα που υλοποιείται με στόχο την προετοιμασία και την ανάδειξη της πρώτης γυναίκας Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας στη Formula 1. Ιδρυτικά μέλη και χρηματοδότες του είναι ο Σκοτσέζος οδηγός και ο Τσέχος επιχειρηματίας Karel Komarek.

Αυτή η νέα πρωτοβουλία φιλοδοξεί να εντοπίσει και να ελαχιστοποιήσει τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες οδηγοί και τις κρατούν μακριά στη Formula 1. Παρά το γεγονός ότι η F1 ήταν πάντα ανοιχτή για τις γυναίκες, από το πρώτο Γκραν Πρι, το 1950, μέχρι σήμερα, μόνο 5 γυναίκες έχουν συμμετάσχει σε αγώνα, ενώ μόλις 2 προκρίθηκαν και πήραν μέρος στον αγώνα. Σε σύνολο 771 πιλότων στην ιστορία της F1, oι άνδρες κατέχουν ποσοστό 99,8%.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το «More than Equal» έχει συγκεντρώσει μερικούς από τους καλύτερους scouts, προπονητές φυσικής κατάστασης, ψυχολόγους, διατροφολόγους, προπονητές οδήγησης και οδηγούς στον κόσμο, οι οποίοι εργάζονται για την επίτευξη του στόχου της πρωτοβουλίας. Βασικός συνεργάτης σε αυτή την προσπάθεια είναι η Hintsa Performance, κορυφαία εταιρεία παγκοσμίως στην προπόνηση αθλητών υψηλών επιδόσεων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Μιλώντας για τους λόγους που τον οδήγησαν στην υλοποίησή της, ο David Coulthard είπε: «Πάντα πίστευα ότι η αδερφή μου, Lynsay Jackson, είχε περισσότερο ταλέντο από εμένα. Απλώς εγώ είχα την απαραίτητη υποστήριξη κι εκείνη όχι. Για να πετύχει κανείς, θα πρέπει να καλλιεργήσει το ταλέντο του από νωρίς. Θα ήθελα, λοιπόν, κάθε “Lynsay” να έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τους άνδρες στην προσπάθειά της να φτάσει στο επίπεδο της F1 και να κερδίσει».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Karel Komarek σχολίασε με τη σειρά του: «Η εμπειρία μου στις επιχειρήσεις μου έχει διδάξει ότι πάντα μπορούν να γίνουν πολλά περισσότερα για την ισότητα των φύλων. Το “Μore than Equal” θέτει έναν νέο, τολμηρό μεν, εφικτό δε, στόχο που ελπίζουμε από κοινού με τον David ότι θα αναδείξει τις δυνατότητες των γυναικών σε όλους τους τομείς: τον αθλητισμό, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία».

Ο David Coulthard βρέθηκε στα γραφεία του ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Ελλάδα, και είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την πρωτοβουλία «More than Equal».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα βασικά στοιχεία του προγράμματος

  • Αναζήτηση ταλαντούχων γυναικών σε όλο τον κόσμο - Το «Μore than Equal» συνεργάζεται με ένα παγκόσμιο δίκτυο ατζέντηδων για την αναζήτηση ταλέντων με μεγάλες προοπτικές στην αγωνιστική οδήγηση. Οι πιο ταλαντούχες υποψήφιες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.
  • Ανάπτυξη σωματικής δύναμης, νοοτροπίας νικητή και ψυχικού σθένους – Οι προπονητές της Hintsa Performance αρχικά θα αναζητήσουν ταλέντα όλων των ηλικιών, αξιοποιώντας την εμπειρία τους. Θα υλοποιήσουν, επίσης, ένα ειδικό πρόγραμμα φυσικής άσκησης και διατροφής για τις νεαρές γυναίκες οδηγούς του προγράμματος, αντίστοιχο αυτού που ακολουθείται από τους πιλότους F1.
  • Ανάπτυξη ταχύτητας μέσω προπονητικών μεθόδων - O David Coulthard θα ενώσει τις δυνάμεις του με κορυφαίους προπονητές αγώνων για την ανάπτυξη αγωνιστικών στρατηγικών που αρμόζουν στα δυνατά σημεία των γυναικών. Επίσης, το πρόγραμμα θα συνεργαστεί με ομάδες κι ένα οικοσύστημα παροχής ευκαιριών ταχείας ανάπτυξης, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο κρίσιμος χρόνος προπόνησης σε πίστα.
  • Σύνδεση ταλαντούχων οδηγών με ομάδες και χορηγούς – Ενώ οι ταλαντούχοι οδηγοί θα αποδεικνύουν την αξία τους στις πίστες, τα μέλη του προγράμματος θα χρησιμοποιούν το ευρύτατο δίκτυο επαφών τους για εξεύρεση πιθανών ομάδων και χορηγών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ