Η F1 δοκίμασε γάντια που αντέχουν περισσότερο στη φωτιά

Daniel Ricciardo

Την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο του Γκραν Πρι της Τουρκίας, η Formula 1 είχε το πρώτο τεστ σε πραγματικές συνθήκες για γάντια νέας τεχνολογίας, που δημιουργήθηκαν για να προστατεύουν περισσότερο τα χέρια των οδηγών σε περίπτωση φωτιάς.

Ένα τεστ και μία ταχεία εξέλιξη της τεχνολογίας που έρχονται ως συνέχεια του τρομακτικού περυσινού ατυχήματος του Romain Grosjean στο Γκραν Πρι του Μπαχρέιν – εκεί όπου είχε βγει μέσα από τις φλόγες και τα μοναδικά εγκαύματα, ήταν στα χέρια του μιας και τα γάντια παρείχαν μικρότερης χρονικής διάρκειας προστασία σε σχέση με την πυρίμαχη αγωνιστική στολή, τα εσώρουχα και το κράνος.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως δεν υπήρξε ανάθεση σε μία εταιρεία αλλά η FIA ουσιαστικά έδωσε οδηγίες σε διάφορες κατασκευάστριες αυτού του χώρου. Χρησιμοποιήθηκαν λοιπόν γάντια από την Alpinestars (συνεργάζεται με την Aston Martin), της OMP (Williams), της Puma (Ferrari και Mercedes) καθώς και της Sparco (McLaren).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι οδηγοί που τα χρησιμοποίησαν στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Κωνσταντινούπολης ήταν οι Lewis Hamilton, Sebastian Vettel, Carlos Sainz, Daniel Ricciardo και George Russell ενώ το εγχείρημα επέβλεψε διά ζώσης ο επικεφαλής ασφαλείας της FIA, Nuno Costa.


Τα γάντια αυτά έχουν σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλίζουν 1μιση επιπλέον δευτερόλεπτο πλήρους προστασίας από τη φωτιά. Μπορεί να μοιάζει μικρό χρονικό διάστημα αλλά σε τόσο ακραίες καταστάσεις, μπορεί να είναι καθοριστικό.

Το θετικό ήταν πως κανένας από τους οδηγούς που τα δοκίμασε, δεν ανέφερε κάτι αρνητικό. Μάλιστα, ο Ricciardo αποκάλυψε πως δεν ήξερε καν πως χρησιμοποιούσε γάντια νέας τεχνολογίας και δεν αντιλήφθηκε καμία διαφορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ