Η Formula 1 θα τρέχει με βιοκαύσιμα (video)

British Grand Prix

Την υιοθέτηση χρήσης βιοκαυσίμων ανακοίνωσε η Formula 1, θέτοντας ως ορίζοντα για αυτή τη σημαντική εξέλιξη το 2025, όταν και αναμένεται η νέα γενιά των υβριδικών μονάδων ισχύος που χρησιμοποιούνται στο σπορ.

Η τάση αυτή είχε γνωστοποιηθεί, πλέον έχει επισημοποιηθεί. Καθώς το 2030 αναμένεται να κυκλοφορούν στους δρόμους 1.8 δισεκατομμύρια αυτοκίνητα και μόνο το 8% εξ αυτών θα είναι ηλεκτρικά, το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ θέλει να δείξει το δρόμο προς ένα πιο πράσινο μέλλον.

Το 2022 τα καύσιμα της Formula 1 θα έχουν σύνθεση που θα αφορά κατά 90% βενζίνη υψηλών οκτανίων και κατά 10% τεχνητά παρασκευασμένη αιθανόλη (μέχρι και φέτος είναι στο 95% η βενζίνη).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όμως στόχος είναι από το 2025 να έχει ένα 100% βιώσιμο καύσιμο, που θα μπορεί να αξιοποιηθεί τόσο από τα αγωνιστικά μονοθέσια όσο και από τα δικά μας οχήματα στον δρόμο.

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το πως θα γίνει αυτό ή με ποιες εταιρείες θα συνεργαστεί αλλά η ουσία είναι πως το καύσιμο αυτό θα «γεννιέται» σε εργαστήρια, αξιοποιώντας συστατικά που θα προέρχονται από πρόγραμμα δέσμευσης άνθρακα ή από αστικά απόβλητα ή ακόμα κι από βιομάζα, όπως άλγη.

Κι όλα αυτά, χωρίς να υπάρχει υστέρηση στην απόδοση των μονοθεσίων χρησιμοποιώντας αυτό το καύσιμο. Δείτε περισσότερα στο παρακάτω video...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ