Η γερμανική εταιρεία αιφνιδίασε ανακοινώνοντας πως θα κάνει άμεσα shakedown με το μονοθέσιο της για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2026!
Η Audi συμμετέχει από φέτος ως εργοστασιακή ομάδα στη Formula 1, εξαγοράζοντας την ιστορική Sauber Motorsport. Όμως δεν θα κατασκευάζει μόνο το σασί, στις εγκαταστάσεις του Χίνβιλ. Θα κατασκευάζει και τις δικές της υβριδικές μηχανές, άρα η πρόκληση θα είναι διπλή!
Μας έχει ήδη δείξει την «ταυτότητα» της ομάδας και στις 20 Ιανουαρίου θα έχει και την επίσημη παρουσίαση του τελικού livery αλλά και της (πρώιμης) μορφής του πρώτου της μονοθεσίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο. Κι αυτό διότι αμέσως μετά, στις 26-30 Ιανουαρίου, έχουμε το άτυπο shakedown που έχει οργανώσει η Formula 1 για όλες τις ομάδες, μιας και πρέπει να «αντιμετωπίσουν» τις μεγαλύτερες αλλαγές κανονισμών στην ιστορία του σπορ.
BUY NOW
Όμως όπως ανακοίνωσε η Audi, δεν θα περιμένει εκείνες τις ημερομηνίες και θα πραγματοποιήσει το shakedown της R26 την προσεχή Παρασκευή 9 Ιανουαρίου! Αυτό θα πραγματοποιηθεί στην πίστα της Βαρκελώνης, στην Ισπανία.
Θα γίνει στο καθιερωμένο πλαίσιο των δύο ημερών κινηματογράφησης που έχει κάθε ομάδα στη διάθεσή της ανά σεζόν. Συνολικά 200 χιλιόμετρα, με τη χρήση demo ελαστικών της Pirelli. Ακόμα είναι άγνωστο αν η Audi θα εκμεταλλευτεί μόνο τη μία ημέρα ή και τις δύο.
Πίσω από το τιμόνι θα βρεθούν και οι δύο οδηγοί της, Nico Hulkenberg και Gabriel Bortoleto, καθώς θα είναι η ευκαιρία για να γίνουν όλα τα video για τις (εύλογα) πολλές προωθητικές ενέργειες που θα κάνει η γερμανική εταιρεία, ενόψει της πολυαναμενόμενης εισόδου της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.