Το διάλειμμα στην αγωνιστική δράση για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, δεν περιελάμβανε… ησυχία στο μεταγραφικό μέτωπο.
Με τη μεγάλη είδηση να αφορά την αποχώρηση του Gianpero Lambiase από τη Red Bull Racing μετά το τέλος της σεζόν του 2027, με προορισμό τη McLaren Racing. Μία αποχώρηση πολύ σημαντική, αφού πρόκειται για το «δεξί χέρι» του Max Verstappen, τον μηχανικό του, με τον οποίο συνεργάζεται από το 2016 (!) έχει κατακτήσει όλους τους τίτλους του.
Η λιτή ανακοίνωση από πλευράς των «ταύρων» ανέφερε: «Η Oracle Red Bull Racing επιβεβαιώνει ότι ο GianPiero Lambiase θα αποχωρήσει από την ομάδα το 2028, όταν λήξει το τρέχον συμβόλαιό του. Ο GP είναι ένα πολύτιμο μέλος της ομάδας, στην οποία εντάχθηκε το 2015. Μέχρι την προγραμματισμένη αποχώρησή του, συνεχίζει στους ρόλους του ως Επικεφαλής Αγωνιστικού Τμήματος (Head of Racing) και ως Μηχανικός Αγώνα του Max Verstappen. Η ομάδα και ο ίδιος είναι πλήρως δεσμευμένοι να προσθέσουν περισσότερες επιτυχίες στο ήδη ισχυρό ιστορικό που έχουν χτίσει μαζί».
BUY NOW
Όλα αυτά, λιγότερο από τέσσερις μήνες μετά το… θόρυβο που είχε γίνει γύρω από το όνομά του, σχετικά με πιθανή άμεση αποχώρηση από το ρόλο του, πράγμα που σχετιζόταν και με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η σύζυγός του.
Ο Lambiase που ξεκίνησε την καριέρα του από τη Jordan Grand Prix το 2005, παρέμεινε στην ομάδα στα χρόνια της ως Force India και μεταπήδησε στη Red Bull Racing το 2015, θα ενταχθεί στη McLaren. Και θα είναι ένας από τους πολλούς που έχουν κάνει αυτή τη διαδρομή τα τελευταία χρόνια, όπως ο Rob Marshall που έγινε τεχνικός διευθυντής των papaya, ο Will Courtenay που ανέλαβε φέτος το ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή κ.α.
Ο Lambiase θα είναι Chief Racing Officer, θα είναι υπεύθυνος για όλο το αγωνιστικό κομμάτι και θα αναλάβει μέρος των ευθυνών που έχει σήμερα ο επικεφαλής της McLaren, Andrea Stella.