Έτσι ανακυκλώθηκαν τα πλαστικά απορρίμματα του Ράλλυ Ακρόπολις (video)

In The Loop

Ένας μεγάλος πονοκέφαλος σχετικά με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις του 2021, τον αγώνα με τον οποίο η Ελλάδα επέστρεψε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια απουσίας, αφορούσε στις επιπτώσεις του στο περιβάλλον. Βλέπετε δεν είμαστε και η πλέον εκπαιδευμένη χώρα σε αυτόν τον τομέα.

Ωστόσο, το Ακρόπολις έλαβε Περιβαλλοντική Πιστοποίηση 2 αστέρων στο πλαίσιο προγράμματος που έχει αναπτύξει κι εφαρμόζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA). Καθοριστικό ρόλο σε αυτό, έπαιξε ο Sustainability Partner του αγώνα: το «In The Loop».

Πρόκειται για μία περιβαλλοντικά στοχευμένη πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από τον Όμιλο Πλαστικά Θράκης και σχεδιάζει εξειδικευμένα συστήματα ανακύκλωσης κλειστού /ελεγχόμενου κύκλου, μετατρέποντας τα πλαστικά απορρίμματα σε καινοτόμα προϊόντα, κλείνοντας τον κύκλο ζωής του πλαστικού́.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι έκανε; Μάζεψε όλα τα πλαστικά απορρίμματα από το χώρο του Service Park της Λαμίας, από το Rally Village στο Κέντρο της Αθήνας αλλά και τα προστατευτικά δίχτυα που οριοθετούσαν τις 15 ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Ακρόπολις. Μιλάμε για συνολικά 600 χιλιόμετρα διχτυών.

Όλα αυτά συλλέχθηκαν και μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Πλαστικά Θράκης όπου ξεκίνησε η διαδικασία επεξεργασίας τους σε υπερσύγχρονη μονάδα ανακύκλωσης. Διαχωρίστηκαν τα δίχτυα που είχαν ζημιές και ξεκίνησε η διαδικασία ανακύκλωσης. Μέσω αυτής, μετατράπηκαν σε ανακυκλωμένη πρώτη ύλη για την παραγωγή ινών και τη δημιουργία νέων διχτυών προστασίας που θα αξιοποιηθούν στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022!

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ