ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Θρίαμβος για Rovanpera!

Kalle Rovanpera

Ο Kalle Rovanpera ήταν ο μεγάλος νικητής του Ράλλυ Ακρόπολις, στην εντυπωσιακή επιστροφή του Ράλλυ των Θεών στο πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Εξίσου εντυπωσιακός ήταν και ο νεαρός σε ηλικία οδηγός, που στα 20 του είναι ο νεότερος νικητής στην ιστορία του WRC.

Ο οδηγός της Toyota ξεκίνησε το σκέλος της Κυριακής με χρονικό προβάδισμα στα 30.8 δλ! Μία διαφορά σημαντική, η οποία όμως δεν τον έκανε να οδηγεί συντηρητικά. Έτσι, κέρδισε την πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας, τη μήκους 23.37χλμ Ταρζάν. Μάλιστα ήταν 14δλ ταχύτερος του δεύτερου Ott Tanak και 28 από τον Sebastien Ogier.

Ακολούθησε η μεγαλύτερη διαδρομή του φετινού ράλι, η μήκους 33.20χλμ Πύργος. Εκεί ο Rovanpera έκανε τον τέταρτο χρόνο αλλά υστέρησε κατά μόνο 9.9.δλ του ταχύτερου όλων, που ήταν ο Tanak.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μεγάλη επιστροφή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στο WRC μετά από οκτώ έτη, ολοκληρώθηκε με την Power Stage. Αυτή αφορούσε ξανά στον Ταρζάν, μόνο που χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 12.68χλμ της ενώ κάθε άλλο παρά διαδικαστική ήταν, καθώς δίνει έξτρα βαθμούς στο Top-5.

Κι εκεί, ο Rovanpera ολοκλήρωσε το πάρτι, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση. Έτσι, πήρε το μέγιστο των 30 βαθμών! Πίσω του κατατάχθηκαν οι Elfyn Evans, Ogier, Thierry Neuville και Tanak.

Η νίκη λοιπόν πήγε στον Rovanpera, με τους Tanak και Ogier να συμπληρώνουν το βάθρο των νικητών. Ακολούθησαν οι Dani Sordo (Hyundai) και Gus Greensmith (M-Sport).

Οι μεγάλοι χαμένοι του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ήταν ο πέμπτος στη συνολική κατάταξη Evans (Toyota) και ο έβδομος Neuville (Hyundai), που είδαν τη βαθμολογική τους απόσταση από τον πρωτοπόρο Ogier να μεγαλώνει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη WRC2 επικράτησε ο Andreas Mikkelsen με Skoda Fabia Evo, στη WRC3 ο Yohan Rossel με Citroen C3.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ