Έτοιμος ο νέος προσομοιωτής της Scuderia Ferrari

Ferrari Simulator

Σε μία εποχή που οι δοκιμές εξέλιξης στην πίστα έχουν ελαχιστοποιηθεί και που η δουλειά στην αεροδυναμική σήραγγα ολοένα και περιορίζεται, η δουλειά των ομάδων της Formula 1 στον προσομοιωτή έχει γίνει υψίστης σημασίας.

Σε αυτό το πνεύμα, η Scuderia Ferrari Mission Winnow πραγματοποίησε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός αφού ανακοίνωσε πως ο νέος, υπερσύγχρονος προσομοιωτής της είναι έτοιμος. Συγκεκριμένα, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα και ο προσομοιωτής βρίσκεται στο κτίριο που στέκει στις εγκαταστάσεις του Μαρανέλο, ανάμεσα στην έδρα της Gestione Sportiva και την πίστα του Φιοράνο.

Σύμφωνα με την ιταλική ομάδα, ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής, αναπαράγει περιβάλλον σε 360o, έχει το χαμηλότερο λανθάνοντα χρόνο και το ευρύτερο bandwidth από οτιδήποτε βρίσκεται στην αγορά. Δημιουργήθηκε από τη Scuderia σε συνεργασία με τη Dynisma. Μία εταιρεία με βάση στη Μεγάλη Βρετανία, επικεφαλής της οποίας είναι ο άλλοτε μηχανικός της Ferrari, Ashley Warne.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι Ιταλοί ανακοίνωσαν πως τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες βαθμονόμησης και σεταρίσματος του εξοπλισμού και κάποια στιγμή μέσα στο Σεπτέμβριο, μετά δηλαδή από το καλοκαιρινό διάλειμμα όπως άλλωστε ορίζουν και οι αγωνιστικοί κανονισμοί, θα ξεκινήσει η δουλειά. Αυτή θα αφορά υποστηρικτικό ρόλο στο σχεδιασμό του μονοθεσίου του 2022.

Την ίδια ώρα, ο προσομοιωτής που υπάρχει ήδη στο Μαρανέλο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία και αξιοποιείται στην εξέλιξη της SF21, την προετοιμασία για τα αγωνιστικά τριήμερα αλλά και την υποστήριξη των οδηγών της ακαδημίας της Ferrari.

Όλα αυτά αναμένεται να αποτελέσουν εφόδιο για την ιστορική ομάδα, που έχει να κατακτήσει τίτλο από το 2008, τότε είχε πάρει το πρωτάθλημα κατασκευαστών με οδηγούς τους Kimi Raikkonen και Felipe Massa.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ