Έρχεται νέα ομάδα στη Formula 1;

Mario Andretti

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Mario Andretti, έριξε βόμβα μέσω social media, ανακοινώνοντας τη σύσταση της Andretti Global!

Σύμφωνα με τον Αμερικανό, ο υιός του Michael που είναι επίσης βετεράνος οδηγός της Formula 1, κατέθεσε αίτηση στην παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA), ώστε να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα του 2024 με την ομάδα του.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο 81χρονος, η Andretti Global έχει εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους και πληροί όλες τις προδιαγραφές. Και πως ο Michael περιμένει την απόφαση της FIA.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ από την πλευρά της ομοσπονδίας διαρρέει πως αυτή την περίοδο δεν υπάρχει ανοιχτή διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης αιτήσεων για είσοδο νέας ομάδας στη Formula 1, είναι σαφές πως το θέμα έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα άρα σύντομα θα πρέπει να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 1978, η Andretti Global έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με προμηθευτή υβριδικών μηχανών, θα έχει εργοστάσιο στην Ινδιανάπολη, τη Μέκκα των αγώνων στις ΗΠΑ, αλλά και βάση στην Αγγλία – εκεί που εδρεύουν οι επτά από τις δέκα ομάδες που συμμετέχουν τώρα στη Formula 1. Το πλάνο των Andretti αφορά εμπλοκή και στις υποστηρικτικές κατηγορίες: τη Formula 2 και τη Formula 3.

O Michael Andretti ήταν σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Alfa Romeo F1 Team, όμως αυτές ναυάγησαν. Πρέπει να τονίσουμε πως με τα σημερινά δεδομένα, η είσοδος στο σπορ απαιτεί παράβολο που ανέρχεται στα 200 εκατομμύρια δολάρια – ποσό μάλλον απαγορευτικό για μία ιδιωτική ομάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γι’ αυτό και η εξαγορά αποτελούσε την πρώτη επιλογή. Πάντως ο Mario τονίζει πως ο υιός του είναι έτοιμος να μπει στο «χορό» έχοντας στήριξη από πολύ ισχυρές προσωπικότητες.

Η Andretti έχει αυτή τη στιγμή ομάδες σε διάφορους αγωνιστικούς θεσμούς, όπως τα IndyCar, η Formula E και η Extreme E.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ