Επίσημο: Τέλος ο Michael Masi από την αγωνιστική διεύθυνση της Formula 1

Michael Masi

Δύο μήνες μετά το φιάσκο του GP του Abu Dhabi, η FIA ανακοίνωσε την απομάκρυνση του Michael Masi από το ρόλο το αγωνιστικού διευθυντή των GP της Formula 1.

Ο Αυστραλός βρισκόταν από τις 12 Δεκεμβρίου στο «μάτι του κυκλώνα» για τις αποφάσεις του σχετικά με το χειρισμό του οχήματος ασφαλείας στους πέντε τελευταίους γύρους του αγώνα. Οι παρατυπίες του στην εφαρμογή των κανονισμών ανέτρεψαν την έκβαση του πρωταθλήματος υπέρ του Max Verstappen και εις βάρος του μέχρι τότε επικεφαλής του αγώνα, Lewis Hamilton.

Η FIA διεξήγαγε διεξοδική έρευνα για το θέμα, και παρουσίασε τα συμπεράσματά της στην Επιτροπή F1 την περασμένη Δευτέρα (14/2). Και τώρα, ανακοίνωσε δημοσίως ότι ο Michael Masi δεν θα παραμείνει στο ρόλο του Αγωνιστικού Διευθυντή των GP της F1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Mohammed Ben Sulayem

Ο νέος πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, ανακοίνωσε ότι οι ευθύνες του Αυστραλού θα μοιραστούν σε μια νέα, πολυπρόσωπη οργανωτική δομή που θα διοικεί τους αγώνες της F1.

Αρχής γενομένης από τις πρώτες χειμερινές δοκιμές της F1, στη Βαρκελώνη στις 23-25 Φεβρουαρίου, στο ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή των GP θα εναλλάσσονται οι Niels Wittich και Eduardo Freitas, με τη βοήθεια του πολύπειρου Herbie Blash που θα έχει το ρόλο του Ειδικού Συμβούλου.

«Στον Michael Masi, που έφερε εις πέρας την πολύ δύκολη δουλειά του Αγωνιστικού Διευθυντή της F1 για τρία χρόνια μετά τον Charlie Whiting, θα προφερθεί μια νέα θέση στη FIA» τόνισε ο Mohammed Ben Sulayem.

Hamilton Verstappen
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας συμπλήρωσε ότι θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές στον τρόπο λήψης αποφάσεων των διοικητών των GP, όπως τη δημιουργία ενός δευτερεύοντος γραφείου στα γραφεία της FIA με εξελιγμένο τεχνολογικό εξοπλισμό. Θα είναι κάτι σαν το VAR στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, και θα είναι σε διαρκή επαφή με τον αγωνιστικό διευθυντή και τους αγωνοδίκες στην πίστα.

Τέλος, όπως αναμενόταν, ανακοινώθηκε ότι μπήκε τέλος στη δυνατότητα των διευθυντών των ομάδων να επικοινωνούν με τον αγωνιστικό διευθυντή κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η πλήρης έκθεση των συμπερασμάτων της FIA από την έρευνά της θα δημοσιοποιηθεί τις 18 Μαρτίου, την πρώτη από τις τρεις μέρες του εναρκτήριου φετινού GP στο Μπαχρέιν.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ