Αλλάζουν φέτος οι αγώνες sprint

British Grand Prix

Μπορεί από την συνεδρίαση της F1 Commission στο Λονδίνο της Αγγλίας να μην προέκυψε είδηση σχετικά με τον Michael Masi και τις διαδικασίες γύρω από τη διαχείριση των αγώνων, είχαμε όμως άλλες, σημαντικές αλλαγές.

Πέρα από την αλλαγή του συστήματος βαθμολόγησης σε περιπτώσεις όπου λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλων λόγων δεν ολοκληρωθεί το 75% του συνολικού μήκους ενός Γκραν Πρι, ένας τομέας στον οποίο προέκυψαν αποφάσεις και σημαντικές αλλαγές, είναι αυτός των αγώνων sprint.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αρχικά, επιβεβαιώθηκε το προ δεκαημέρου ρεπορτάζ που έλεγε πως δεν προχωρούσε το αρχικό πλάνο της Formula 1 για αξιοποίηση του συγκεκριμένου format σε 6 Γκραν Πρι.

Τελικά θα το δούμε σε τρεις αγώνες κι αυτοί είναι το Γκραν Πρι Εμίλια-Ρομάνια που θα διεξαχθεί στην Ίμολα στις 22-24 Απριλίου, το Γκραν Πρι Αυστρίας που θα διεξαχθεί στο Σπίλμπεργκ στις 8-10 Ιουλίου και το Γκραν Πρι Βραζιλίας που θα διεξαχθεί στο Σάο Πάουλο, στις 11-13 Νοεμβρίου.

Μία σημαντική αλλαγή είναι πως πλέον, από στατιστικής πλευράς, ως pole position δεν θα μετράει η νίκη στον αγώνα sprint αλλά η παραδοσιακή, επικράτηση στις κατατακτήριες δοκιμές. Αυτές, στα συγκεκριμένα Γκραν Πρι θα διεξάγονται το απόγευμα της Παρασκευής.

Η άλλη, ακόμα μεγαλύτερη αλλαγή, είναι η βαθμολόγηση. Πλέον δεν θα καρπώνονται πόντους μόνο οι τρεις πρώτοι αλλά οι πρώτοι οκτώ, ως εξής:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1ος - 8 βαθμοί
2ος - 7 βαθμοί
3ος - 6 βαθμοί
4ος - 5 βαθμοί
5ος - 4 βαθμοί
6ος - 3 βαθμοί
7ος - 2 βαθμοί
8ος - 1 βαθμός

Τέλος, δεν θα αλλάξουν όσα ισχύουν σχετικά με τα budget caps και κάθε ομάδα θα έχει επιπλέον 500.000 δολάρια για ξόδεμα ως bonus για τη διεξαγωγή των τριών αγώνων sprint.

Αυτά αποφασίστηκαν παρουσία του νέου προέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Mohammed Ben Sulayem.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ