Στην πόρτα της εξόδου o Mazepin - τι γίνεται με τον αντικαταστάτη του;

Nikita Mazepin

Θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η επισημοποίηση της απομάκρυνσης του Nikita Mazepin από τη Haas F1 Team, με τις αναφορές στα media σχετικά με τον αντικαταστάτη του να είναι μπερδεμένες.

Μπορεί η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού να αποφάσισε να επιτρέψει στους Ρώσους οδηγούς να αγωνίζονται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, η απόφαση της Motorsport UK την οποία έχουν ήδη ακολουθήσει κι άλλες ομοσπονδίες, είναι να μην αφήσει κανένα Ρώσο να τρέξει σε αγώνες στη Μεγάλη Βρετανία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτά, σε συνδυασμό με τη διακοπή της χορηγίας της Uralkali στη Haas, πράγμα που επίσης είναι θέμα χρόνου, οδηγούν τον Mazepin εκτός της Αμερικανικής ομάδας αλλά και της Formula 1 γενικότερα.

Τα παραπάνω είναι σίγουρα στοιχήματα, σε αντίθεση με το όνομα του αντικαταστάτη του οδηγού από τη Μόσχα. Σύμφωνα με το Sky Germany αυτός είναι ο δοκιμαστής της Haas και εφεδρικός οδηγός της, Pietro Fittipaldi. Είναι Βραζιλιάνος, είναι γιος του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Emerson Fittipaldi και έχει τρέξει σε δύο Γκραν Πρι με την ομάδα του Gene Haas.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αντίθετα, ένα άλλο γερμανικό μέσο, η Bild, υποστηρίζει πως τη θέση του Mazepin θα πάρει ο Antonio Giovinazzi. Ο Ιταλός έχασε φέτος τη θέση του στην Alfa Romeo, παραμένει εφεδρικός στη Ferrari ενώ το αγωνιστικό του πρόγραμμα αφορά στη Formula 3 – τρέχει με τη Dragon/Penske.

Άλλος οδηγός δεν φαίνεται να βρίσκεται στην κούρσα διαδοχής κι όταν έρθουν οι ανακοινώσεις για τον Mazepin, θα μάθουμε και τον αντικαταστάτη του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ