Ένας Έλληνας στην κορυφή της Formula 1 -Όλες οι αλλαγές

Τομπάζης

Ακόμα μία διάκριση για τον κορυφαίο Έλληνα που έχει βρεθεί στη Formula 1, με τον Νικόλα Τομπάζη να είναι πια ο ισχυρός άνθρωπος της FIA σε ό,τι αφορά στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Mohammed Ben Sulayem, ανακοίνωσε πως κάνει ένα βήμα πίσω, αφήνοντας στον συμπατριώτη μας τη διαχείριση της Formula 1!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κίνηση που έρχεται λίγο μετά την επίσημη αναδιοργάνωση στη FIA, σύμφωνα με την οποία από τεχνικός διευθυντής μονοθεσίων, ο Τομπάζης πήρε προαγωγή σε γενικός διευθυντής μονοθεσίων. Και τώρα, θα είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θα έχουν τις επαφές όλες οι ομάδες.

Κίνηση που έρχεται και μετά από διάφορες εντάσεις, αφού συχνά τα λεγόμενα του Sulayem οδηγούσαν σε κόντρες με τη Liberty Media που έχει τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ.

Η απόφαση του 61χρονου από τα Εμιράτα, ανακοινώθηκε στις ομάδες μέσω επιστολής που έστειλε σε όλους τους επικεφαλής, την οποία μοιράστηκε η Sportsmail.

Η επιστολή του Sulayem έλεγε: «Ο στόχος μου ήταν να γίνω μη εκτελεστικός πρόεδρος μέσω της πρόσληψης μιας ομάδας επαγγελματιών διευθυντών, η οποία έχει πλέον ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό. Επομένως, στο μέλλον, η καθημερινή σας επαφή για όλα τα θέματα στη F1 θα είναι με τον Νικόλα (Τομπάζης, διευθυντής μονοθέσιων αγώνων) και την ομάδα του, ενώ θα επικεντρωθώ σε στρατηγικά θέματα με την ηγετική μου ομάδα».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επειδή πολλοί έσπευσαν να κάνουν λόγο για παραίτηση, ακολούθησε ανακοίνωση της FIA που διευκρίνιζε πως έχουν τα πράγματα.

Η ανακοίνωση: «Το μανιφέστο του προέδρου καθόριζε ξεκάθαρα αυτό το σχέδιο πριν εκλεγεί – δεσμευόταν για “το διορισμό ενός διευθύνοντος συμβούλου της FIA για να παρέχει μια ολοκληρωμένη και ευθυγραμμισμένη λειτουργία”, καθώς και “να εισαγάγει ένα αναθεωρημένο πλαίσιο διακυβέρνησης” υπό “μια ηγετική ομάδα επικεντρωμένη στη διαφάνεια , δημοκρατία και ανάπτυξη”.
Αυτοί οι στόχοι, καθώς και η ανακοίνωση της νέας δομής του μονοθέσιου τμήματος έχουν προγραμματιστεί από την αρχή αυτής της προεδρίας.
Ο πρόεδρος της FIA έχει μια ευρεία αρμοδιότητα που καλύπτει το εύρος του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού και της κινητικότητας, και τώρα που ολοκληρώθηκε η δομική αναδιοργάνωση στη Formula 1, αυτό είναι ένα φυσικό επόμενο βήμα
».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ