Αυτό είναι το «ηλεκτρικό» σχέδιο της McLaren

Formula E

Εδώ και καιρό υπάρχει φημολογία πως η McLaren εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να εμπλακεί στη Formula E, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ηλεκτρικών μονοθεσίων.

Όλα δείχνουν πως μετά το IndyCar στην Αμερική, η ιστορική ομάδα θα δοκιμάσει και τις ηλεκτρικές δυνάμεις της, με ένα πλάνο που αποκαλύφθηκε από το The Race. Σύμφωνα με αυτό, κομβικό ρόλο παίζει μία εταιρεία με την οποία συνεργάζεται ήδη: η Mercedes.

Η McLaren αγωνίζεται στη Formula 1 χρησιμοποιώντας κινητήρες της γερμανικής μάρκας και πάνω στη συμμετοχή της γερμανικής μάρκας σκοπεύει να βρει πάτημα για να κυνηγήσει και την ηλεκτρική, αγωνιστική κορυφή. Εντός πίστας γιατί εκτός δρόμου, το 2022 το μενού για τη McLaren έχει και Extreme E.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τη Formula E, το πλάνο θέλει τη βρετανική ομάδα να στήνει αντίστοιχο της F1 παρακλάδι. Πως θα το κάνει αυτό; Θα πάρει τον έλεγχο της αγωνιστικής ομάδα της Mercedes-EQ, άλλωστε οι Γερμανοί έχουν ανακοινώσει πως στο τέλος της σεζόν που μόλις άρχισε, θα αποχωρήσουν από το σπορ – τουλάχιστον ως εργοστασιακή συμμετοχή.

Το θριαμβευτικό 1-2 στην πρεμιέρα της Σαουδικής Αραβίας δεν τους άλλαξε άποψη. Άλλωστε έχουν γνωρίσει επιτυχίες στο θεσμό, πέρυσι έκαναν το νταμπλ!

Όμως η τελική μορφή της ομάδας και της συνεργασίας, παραμένει ερωτηματικό. Θα είναι McLaren-Mercedes; Θα λέγεται αλλιώς; Θα αξιοποιεί κινητήρια σύνολα της Nissan, δίνοντας συνέχεια σε μία συνεργασία που είναι εν εξελίξει σε άλλους τομείς της αυτοκίνησης;

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα είναι πιθανά, ακόμα και το ναυάγιο στο όλο project. Αλλά ακόμα κι αν η συνεργασία με τη Mercedes δεν προχωρήσει, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να δούμε τη McLaren να προχωρά στην εμπλοκή της ακόμα και δίχως συνεργασία με τους Γερμανούς.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της McLaren Racing, Zak Brown, τα τελικά πλάνα της θα γνωστοποιηθούν εντός του πρώτου τριμήνου του έτους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ