Βόμβα: Η Maserati μπαίνει στη Formula E!

Maserati Formula E

Μετά από 66 χρόνια, η Maserati θα επιστρέψει σε αγώνες μονοθεσίων αφού από το 2023 θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula E.

Μετά από τις πολλές και σημαντικές αποχωρήσεις κατασκευαστών, το πρωτάθλημα με τα ηλεκτρικά μονοθέσια προσελκύει ένα μεγάλο brand – μάλιστα πρόκειται για την πρώτη ιταλική εταιρεία που θα τρέξει στο θεσμό.

Η είσοδος της Maserati στη Formula E θα έρθει μαζί με τα μονοθέσια τρίτης γενιάς (Gen3), τα οποία θα είναι τα ελαφρύτερα, τα ισχυρότερα και τα ταχύτερα στην ιστορία του σπορ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας της εταιρείας να εξηλεκτρίσει τη γκάμα της, με αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα όπως οι σχετικές εκδόσεις των GranTurismo, GranCabrio, MC20 αλλά και η Grecale, το επικείμενο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Maserati.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και όταν έχει τέτοιο πλάνο ηλεκτρική «επίθεσης», ποιο καλύτερο μέρος για να κάνεις επίδειξη της τεχνολογίας σου από τη Formula E; Το θεσμό που αποτελεί το σημαντικότερο αγωνιστικό εκπρόσωπο αυτής της τεχνολογίας, με τους αγώνες να διεξάγονται στην καρδιά πόλεων σε κάθε άκρη του πλανήτη;

Davide Grasso, CEO της Maserati: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι που επιστρέφουμε εκεί που ανήκουμε, ως πρωταγωνιστές του κόσμου των αγώνων. Από τη φύση μας, μας κινεί το πάθος και η καινοτομία. Έχουμε μακρά ιστορία αρτιότητας παγκόσμιας κλάσης, πολυτέλειας και καινοτομίας. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στους αγώνες με τη Formula E, συναντώντας τους πελάτες μας στα κέντρα των πόλεων ανά τον κόσμο, οδηγώντας την τρίαινα προς το μέλλον».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Alejandro Agag, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Formula E: «Είμαστε υπερήφανοι που υποδεχόμαστε τη Maserati στο νέο της σπίτι στον κορυφαίου επιπέδου παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η Formula E αποτελεί την κορωνίδα των ηλεκτρικών αγώνων. Παρέχει το τέλειο περιβάλλον για την πιο δυναμική και πιο καινοτόμο κατασκευάστρια οχημάτων υψηλών επιδόσεων, ώστε να επιδείξει τις τεχνολογικές ικανότητές της, σε συνδυασμό με τις αγωνιστικές φιλοδοξίες της».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ