Δείτε το τρομακτικό ατύχημα του Dani Pedrosa στο MotoGP της Στυρίας (Video)

Dani Pedrosa MotoGP Styria

Ο Dani Pedrosa σώθηκε ως εκ θαύματος, όπως και ο Lorenzo Savadori, μετά από ένα ατύχημα που τύλιξε στις φλόγες την ΚΤΜ του και διέκοψε τον αγώνα του MotoGP στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας.

Ο Ισπανός αναβάτης έπεσε στον τρίτο γύρο και έμεινε ακινητοποιημένος, τόσο ο ίδιος όσο και η μοτοσικλέτα του, πάνω στην ιδανική γραμμή της εξόδου της στροφής 3. Οι αναβάτες που ακολουθούσαν απέφυγαν οριακά τον Pedrosa, αλλά ο Lorenzo Savadori της Aprilia προσέκρουσε στην ανικητοποιημένη ΚΤΜ, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί από τη μοτοσικλέτα του.

Ο Pedrosa απομακρύνθηκε αμέωσως από το σημείο, λέγοντας αργότερα ότι ήταν «πολύ τυχερός» που δεν υπέστη το παραμικρό από ένα τόσο επικίνδυνο συμβάν, αλλά ο Savadori έσπασε τον αστράγαλό του και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο αγώνας διεκόπη για πολλή ώρα, μέχρι να καθαριστεί η πίστα από τα συντρίμμια και τα λιπαντικά, και ο Pedrosa βρέθηκε στην επανεκκίνηση - για να τερματίσει τελικά στη 10η θέση, στο πρώτο του GP μετά την αποχώρησή του από το σπορ στο τέλος του 2018.

«Δεν ξέρω πως έγινε αυτό το ατύχημα, ίσως πάτησα λίγο πιο εσωτερικά στη γραμμή, ίσως το ελαστικό ήταν πολύ κρύο ακόμα στη δεξιά του πλευρά» είπε ο Ισπανός. «Όταν η μοτοσικλέτα είχε τη μέγιστη κλίση της στη στροφή προσπάθησα να την επαναφέρω, αλλά δεν ανέβαινε πάλι, και έτσι έμεινα στην άσφαλτο.

»Δυστυχώς ο Savadori χτύπησε τη μοτοσικλέτα μου και τραυματίστηκε, και λυπάμαι για εκείνον. Αλλά ήμουν πολύ τυχερός. Δεν νομίζω ότι είχα βρεθεί ποτέ στην καριέρα μου σε τέτοια κατάσταση. Ήταν σοκαριστικό να βλέπω τις μοτοσικλέτες να περνούν δίπλα μου. Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά για μένα», κατέληξε ο Ισπανός.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε το video της μετάδοσης του αγώνα τη στιγμή του ατυχήματος, και στο τέλος από ερασιτεχνική λήψη το συμβάν μεταξύ των Dani Pedrosa και Lorenzo Savadori.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ