Δείτε το σοκαριστικό ατύχημα που σημάδεψε τον 24ωρο αγώνα του Σπα (Video)

Spa Crash

Ένα από τα πιο τρομακτικά ατυχήματα των τελευταίων ετών στους αγώνες Αντοχής, στην πιο διάσημη και γρήγορη στροφή της Ευρώπης -στην Eau Rouge του βελγικού Spa- άφησε τον Jack Aitken με πολλαπλά κατάγματα - αλλά εκτός κινδύνου.

Ο Aitken, εφεδρικός οδηγός της Williams στη Formula 1, υπέστη κατάγματα στους σπουνδύλους και στην κλείδα του και μώλωπες στους πνεύμονες, στο σφοδρό ατύχημα που συνέβη στην πρώτη από τις 24 Ώρες του Σπα - στο πλαίσιο φετινού θεσμού GT World Challenge Europe.

Καθώς οι γιατροί έχουν σταθεροποιήσει την κατάσταση της υγείας του 26χρονου Αγγλο-Κορεάτη οδηγού, ο Aitken θα βγει σήμερα (2/8) από το νοσοκομείο της Λιέγης, προκειμένου να συνεχίσει την ανάρρωσή του σε νοσοκομείο της Βρετανίας. Δεν είναι ακόμα σαφές πότε θα αναρρώσει, και πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψει στο κόκπιτ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Spa Crash

Ο Aitken έχασε τον έλεγχο της Lamborghini Huracan GT3 Evo στην Eau Rouge και παρασύρθηκε από πλειάδα επερχόμενων αυτοκινήτων. Ένας ακόμα οδηγός που ενεπλάκη στο ατύχημα με την Ferrari 488 GT3 Evo της Iron Lynx, ο εργοστασιακός οδηγός της Ferrari Davide Rigon, επίσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - αλλά πήρε εξιτήριο μετά από ενδελεχή εξέταση στην οποία υπεβλήθη.

Οι άλλοι δύο από τους συνολικά τέσσερις οδηγούς που είχαν εμπλοκή στο ατύχημα, ο Kevin Estre της Rutronik Porsche και ο Franck Perera της Emil Frey Lamborghini, εξετάστηκαν στο ιατρικό κέντρο της πίστας - όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κάποιον ανησυχητικό τραυματισμό.

Από το νοσοκομείο, ο Aitken ευχαρίστησε τους κριτές και την ιατρική ομάδα του Σπα που έσπευσαν να τον βοηθήσουν και δήλωσε: «Με αυτά τα δεδομένα, αισθάνομαι μια χαρά, και πολύ τυχερός. Λυπάμαι επίσης και για τους συναδέλφους μου, που δεν είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν, και για τους άλλους οδηγούς που ενεπλάκησαν».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ